Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spectacole se joacă pe scena TSC în luna martie?

ro

27 Feb, 2023 00:00 1417 Marime text

 
  • Reprezentațiile scenice din luna martie vor avea loc în Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța
 
Luna martie, cunoscută în popor și ca luna mărțișorului, aduce pe scena Teatrului de Stat din Constanța nu mai puțin de nouă spectacole.
 
Astfel, debutul evenimentelor culturale ale instituției va avea loc vineri, 3 martie. Atunci publicul va putea urmări „Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație”, începând cu ora 19:00. Este vorba despre o piesă a cărei premieră a avut loc pe 11 iulie 2020, în regia lui Dragoș Muscalu.
 

„Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, în care actorii împărțiți în două echipe se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe”, se arată în descrierea de pe site-ul TSC.

 
Alte spectacole programate în weekend-ul 4-5 martie sunt: „Îndoiala” și „Logodnă relativă”.
 
„Îndoiala” este o piesă ce îi aparține lui John Patrick Shanley și este regizată de Diana Mititelu. Pe 16 aprilie 2022 a fost premiera. Durata ei este o oră și 35 de minute, fără pauză.
 

„Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca şi piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii. Îndoiala ca îndepărtare de certitudine, de credinţă, pentru a opera o necesară reconectare la prezent, la realitatea atât de schimbătoare a umanităţii”, este descrierea evenimentului.

 
Miercuri, în data de 8 martie, de la ora 19:00, Teatrul de Stat are pregătită o piesă dedicată Zilei Internaționale a Femeii. Este vorba despre spectacolul „8 femei”. A avut premiera în 2008, pe 14 noiembrie și durează două ore.
 

„OPT FEMEI, după versiunea românească de Constanţa Trifu şi Mihai Berechet, în regia lui Radu Nichifor și scenografia Adelinei Pater, asistent scenografie Ana Pavel, urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul lui Agatha Christie.
Astfel, în Ajun de Crăciun capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigașul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigațiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieși la iveală vor adânci și mai mult misterul, căci toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat.
Cu o distribuție exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și să le joace destinul. Actrițele Teatrului Maria Filotti - Monica Ivașcu, Ramona Gângă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu sunt aceste opt voci în spectacolul regizat de Radu Nichifor.
Așadar, sala se va transforma într-un spațiu al sărbătorii devenit peste noapte spațiu al dezvăluirilor, al izbucnirii conflictelor latente, al mărturisirilor și al (auto)descoperirii”, se arată în rezumat.

 
Calendarul complet al evenimentelor din luna martie la TSC:
  • Vineri, 3 martie, ora 19:00 – „Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație”
  • Sâmbătă, 4 martie, ora 19:00 – „Îndoiala”
  • Duminică, 5 martie, ora 19:00 – „Logodnă relativă”
  • Miercuri, 8 martie, ora 19:00 – „8 femei”
  • Joi, 9 martie, ora 19:00 – „Jocuri în curtea din spate”
  • Vineri, 10 martie, ora 19:00 – „8 tați”
  • Sâmbătă, 11 martie, ora 19:00 – „Doi tineri din Verona”
  • Duminică, 12 martie, ora 19:00 – „Universuri paralele”
  • Vineri, 17 martie, ora 19:00 – „Seaside Stories”
  • Sâmbătă, 18 martie, ora 12:00 – „Logodnă relativă”
  • Sâmbătă, 25 martie, ora 12:00 – „Logodnă relativă”
  • Sâmbătă, 25 martie, ora 19:00 – „Logodnă relativă”
 
Toate reprezentațiile se vor desfășura în Sala Studio a TSC, situată pe strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele pot fi achiziționate prin intermediul site-ului mystage.ro și de la agenția de pe bulevardul Tomis nr. 97.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii