Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța cumpără medicamente. Ce firme au obținut contractul (DOCUMENT)

ro

12 Jul, 2022 14:30 2106 Marime text
Spitalul Militar ConstantaMinisterul Apărării - Unitatea Militară 02175 Constanța, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța a organizat o licitație pentru achiziția de medicamente pentru secția de oncologie a unității medicale.

Contractele, mai exact acorduri cadru, au fost atribuite pe data de 5 iulie, iar pe www.licitatiapublica.ro au fost publicate pe data de 8 iulie.

Obiectul contractelor, în forma acord cadru,  îl reprezintă furnizarea de medicamente pentru secția de oncologie a Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Contractele au fost câștigate de societățile comerciale Mediplus Exim, Farmexim S.A. și Europharm Holding S.A.

Singurul lot rămas neatribuit este cel pentru „cisplatinum conc. pt. sol./ perf. 1mg/ml - 50ml”, întrucât lotul a fost anulat pe 17 iunie 2022, motivul fiind oferte inacceptabile și/sau neconforme, care depășesc cu mai mult de 10% estimarea autorității contractante și sunt considerate inacceptabile.
 
Despre Mediplus Exim SRL
Potrivit confidas.ro, societatea comercială a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în județul Ilfov, obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice, iar asociatul unic este o companie cu sediul în Cipru, Limasol, Pharmax Holdings Limited, conducerea este asigurată de consiliul de administrație condus de SC Zacman Consulting SRL, președinte prin Zaharia Cezar Constantin, care a preluat conducerea grupului la 1 august 2019, constănțeanca Naciadis Camelia, SC Finance Tech Consulting SRL prin Popescu Ionel și SC Target BB Advice SRL prin Mirică Sorin Cristian.
Pharmax Holdings Limited, cu sediul al Limasol în Cipru, mai deține părți sociale în societățile Elantis Courier SRL și faimoasa Sensiblu.
Cifrele de afaceri sunt de ordinul milioanelor de euro având în vedere activitatea desfășurată, media pe ultimii trei ani este de 850 de milioane  anual la cifra de afaceri și 14 milioane de euro profit pe an, cu un număr mediu de 1000 de salariați.
Compania Mediplus Exim SRL a încheiat 95.811 contracte de achiziții publice în valoare totală de 9.419.085.558,22 lei, și are 654 de dosare în instanță, diverse litigii.
Printre autoritățile contractante se numără Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu un contract în valoare de 11.726.182,56 lei.
Firma are 19 puncte de lucru, dintre care unul la Constanța, strada Industrială nr. 6, care expiră în toamna acestui an.
 
Despre Farmexim SA
Societatea a fost înființată în anul 1991 în București, acționariatul  în procent de 88,8% aparține unei companii din Austria, cu sediul la Viena, Phoenix Pib Austria Beteiligungs GMBH, iar restul procentelor sunt acționari persoane fizice tip listă, și are ca principal obiect de activitate  comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
Farmexim SA este admnistrată de Stefan Wolfang Herfeld din septembrie 2020 , Marcus Freitus, Sven Seidel din noiembrie 2019, Stephen Wiliam Andreson - cetățean britanic, din martie anul acesta, Dr. Sauerland Carsten, din mai 2022, iar directorii companiei sunt, din februarie 2022, cetățeabul bugar Nilolay Binev Kolev, Lăudatu Alina Corina, Barcaru Alina Maria, Fezi Otilia.
Datele financiare, într-o medie a ultimilor trei ani, arată o cifră anuală de afaceri de 514.196.114 milioane euro, un profit net anual de 2.107.354 euro, și o medie de 760 de salariați.
Compania Farmexim SA a încheiat 145.739 contracte de achiziții publice în valoare totală de 7.289.135.276,38 lei
Printre autoritățile contractante se numără Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu un contract în valoare de 6.892.200 lei.
Societatea a înregistrat 14 puncte de lucru.
Phoenix Pib Austria Beteiligungs GMBH Austria deține integral părțile sociale la firma înființată în 2020, El Pharma Romania, precum și pachetul de acțiuni majoritar de 99,99%  alături de Phoenix Internațional Beteiligungs  GMBH din Manheim, Germania în SC Help Net Farma SA, mai exact farmaciile Help Net.
 
Despre Europharm Holding SA
Societatea a fost înființată în anul 1994 și are sediul social în Brașov, strada Ionescu Crum, are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice, acționarii sunt companii înregistrate în Cipru, Nicosia, respectiv Andariavo Limited deține 99,99%, iar Valiko Holdings Limited deține 0,0003 %, este condusă de Bănică Gabriel Mihai - director general și președintele consiliului de administrație.
Administratori sunt Pavel Bogdan Nicolae, Silaghi Maria-Hortensia și Udatu-Hanganu Dan Eugen.
Pavel Bogdan Nicolae mai deține funcția de asociat unic în SC Beneva SRL, asociat cu 3% din Europharm Logistica SRL și asociat cu 99% din Europharm Wholesale SRL.
Situația financiară pe ultimii doi ani, în medie, prezintă o cifră de afaceri netă de 147.105.793 milioane euro, media profitului este de 585.671 euro și o medie de 360 salariați.
Compania Europharm Holding SA a încheiat 77.710 contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.205.136.429,06 lei.
Printre autoritățile contractante se numără Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, care a cumpărat medicamente în valoare totală de 1.442.200 lei.
Compania are 280 de dosare cu litigii în instanță.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şiprotecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii