Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Militar Constanţa, aprovizionat cu alimente de o societate din Brăila şi una din Constanţa (document)

ro

12 Apr, 2017 20:44 3505 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Ministerul Apărării Naţionale prin UM 02175 Constanţa ( Spitalul Militar), situată pe bulevardul Mamaia nr. 96 a atribuit un contract de livrare alimente 15 loturi (lămâi, pate, măsline la cutie, dulceţuri, uleiuri rafinate, diverse produse alimentare, zahăr alb, ceai negru, condimente şi mirodenii, oţet, piper, mirodenii, sare, extracte vegetale şi drojdie). Conform licitatiapublica.ro, durata contractului, în valoare de 15.126,3 lei este până la data de 31 decembrie 2017. Câştigătoare au fost declarate Stedyan Com SRL din Brăila, valoarea contractului atribuit fiind de 7.060 lei şi Granbis SRL Constanţa, valoare contractului fiind de 8.063.3 de lei.

Despre Stedyan Com SRL

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 12 aprilie, SC Stedyan Com cu sediul social în Brăila, strada Şcolilor nr. 39 are un capital social subscris de 225.200 lei, integral vărsat şi un singur asociat, Dumitru Dănuţ Sterea care este şi administratorul societăţii. Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Potrivit Ministerului de Finanţe, pentru anul fiscal 2015, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 9.923.926 de lei, un profit de 148.844 de lei şi 27 de angajaţi.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii firmei Stedyan Com dar aceştia nu au oferit niciun număr de telefon la înregistrarea în Registrul Comerţului.

Despre SC Granbis SRL Constanţa

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, SC Granbis SRL are sediul în Constanţa, strada Theodor Sperantia nr. 60 şi are un capital social subscris de 200 de lei. Ca asociaţi în cadrul firmei, cu câte 50 % fiecare sunt Nicolae şi Ioana Biserică. Nicolae Biserică este şi administratorul societăţii, iar cei doi nu mai figurează ca asociaţi sau administratori în alte societăţi comerciale.

Potrivit Ministerului de Finanţe, în 2015 societatea, care are 14 angajaţi a declarat un capital social de 200 de lei, o cifră de afaceri de 12.029.700 de lei şi un profit de 1.405.301 de lei.

Contactaţi telefonic, în urmă cu câteva săptămâni, reprezentanţii SC Granbis SRL Constanţa au declarat că acesta nu este primul contract obţinut cu UM 02175 Constanţa (Spitalul Militar). Conform licitatiapublica.ro, societatea a mai obţinut numai anul acesta alte trei contracte de livrare produse alimentare către unitatea sanitară a MApN. Totodată, reprezentanţii SC Granbis SRL au mai precizat că numărul salariaţilor a rămas acelaşi (n.r. 14) şi în anul fiscal 2016.

„Domeniul de activitate principal al firmei noastre îl reprezintă comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun” – au mai precizat în urmă cu aproximativ o lună reprezentanţii SC Granbis SRL Constanţa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii