Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord cadru cu firma familiei unui fost ministru

ro

10 Jan, 2023 00:00 1726 Marime text
  • Asociat într-una dintre aceste societăți este Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului ministru al Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu, fiind vorba despre Medist Imaging & P.O.C. SRL București.
  • Celelalte două companii care au semnat acorduri-cadru cu spitalul sunt PHM Comserv SRL București și MG Medical Ecoline SRL Ilfov.
  • Informațiile privind semnarea acordului-cadru au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă.
Spitalul Județean de Urgență Tulcea a semnat cu trei companii un acord-cadru privind serviciile de reparare și întreținere a echipamentului medical radiologic din cadrul unității medicale.
 
Asociat într-una dintre aceste societăți este Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului ministru al Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu, fiind vorba despre Medist Imaging & P.O.C. SRL București.
 
Astfel, cele trei firme care se vor ocupa de serviciile de mentenanță pentru aparatele de radiologie, pentru o perioadă de 48 de luni, sunt PHM Comserv SRL București, Medist Imaging & P.O.C. SRL București și MG Medical Ecoline SRL Ilfov.
 
Informațiile privind semnarea acordului-cadru au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă.
 
Conform sursei citate, compania PHM Comserv și-a adjudecat Lotul 1 privind „Service Mamograf Amulet Innovality FDR-MS-3500“ (valoare 216.000 de lei fără TVA0, Lotul 2 „Service CT Hitachi FCT Speedia HD F5024/2019“ (valoare 384.000 de lei fără TVA), Lotul 5 „Service Aparat Grafie FDR Smart DXE 1940087A / 2019. DXE 1940088A/2019“ (valoare 384.000 de lei fără TVA), precum și Lotul 3 „Service Aparat Grafie FDR Smart / Fujifilm E725897/2017“ (valoare 192.000 de lei fără TVA).
 
La rândul său, compania Medist Imaging & P.O.C. SRL și-a adjudecat Lotul 4 – „Service instalație digitală scopie/grafie platinum DRF DXE 1940086a/2019“, cu o valoare de 37.920 de lei fără TVA.
 
Nu în ultimul rând, MG Medical Ecoline a semnat acordu-cadru pentru Lotul 6 privind „Service aparat mobil Konika Minolta Tip Aero DRX30 GB3527/2020, GB 3530/2020“, cu o valoare de 240.000 de lei fără TVA.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se precizează că „autoritatea contractantă, prin aplicarea prezentei proceduri, urmărește achiziționarea de Servicii de reparare și întreținere a echipamentului medical radiologic, necesare bunei desfășurări a activității SJUTL“.
 
De asemenea, se face mențiunea că „la finalul prezentei proceduri de atribuire se va încheia un acord- cadru pe o perioada de 48 de luni, cu maxim trei operatori economici“.
 
Despre PHM Comserv SRL
 
Societatea PHM Comserv nu se află la primul contract încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în luna iunie 2022, firma adjudecându-și contractul pentru furnizarea unui pachet de upgrade de performanță pentru echipamentele medicale din spital.
 
Platforma Confidas.ro, consultată pe 9 ianuarie 2023, arată că societatea PHM Comserv a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în București, Sectorul 4, Berceni nr. 4, obiectul de activitate fiind reprezentat de fabricarea de echipamente pentru radiologie, electrodiagnostic și electroterapie.
 
Asociații și administratorii societății sunt Gabriel Klein, Ovidiu Drăguș, Ionel Grigore, Dumitru Voica și Eduard Aurelian Georgescu.
 
În anul 2021, societatea a declarat 16 angajați, profit peste cinci milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 28,82 de milioane de lei.
 
Conform sursei citate, compania Phm Comserv SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 54.040.202,42 de lei, printre instituțiile publice care au semnat contracte cu aceasta numărându-se Academia de Științe Medicale, Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia, Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependenților pentru Tineri Sfântul Stelian, dar și altele.
 
Despre Medist Imaging & P.O.C. SRL
 
În luna martie, societatea Medist Imaging & P.O.C. a semnat un acord-cadru și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, urmând să furnizeze materiale sanitare.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 9 ianuarie 2023, societatea a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în București, Sectorul 5, strada Ion Urdăreanu nr. 34, obiectul de activitate fiind reprezentat de comerțul cu ridicata nespecializat.
 
Societatea este deținută de Ionel Manole, Bogdan Radu Niculescu, Carmen Vlădescu, Sebastian Alexandru Vlădescu, Gheorghe Florin Coica și Cristina Ioana Crăciun, iar administratorul este Bogdan Radu Niculescu.
 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului  ministru al Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu, este asociat în această firmă, alături de mama sa, Carmen Vlădescu.
 
Una dintre firmele deținute de familia Vlădescu a semnat în luna octombrie 2022 un contract privind livrarea reactivilor la Spitalul Clinic Județean Constanța.
 
Pentru a reveni la Medist Imaging & P.O.C., societatea a declarat în 2021 92 de angajați, profit peste 21,18 milioane de lei și cifra de afaceri peste 199,79 de milioane de lei.
 
Potrivit sursei citate, compania Medist Imaging & P.O.C. SRL a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 261.516.447 de lei, iar printre autoritățile contractante se numără Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia, Centrul de Asistență Medico Socială Codăești, Centrul Județean de Aparatură Medicală, dar și altele.
 
Despre MG Medical Ecoline SRL
 
Compania MG Medical Ecoline a fost înființată în anul 2014, potrivit Confidas.ro, consultată pe 9 ianuarie 2023, sediul social al firmei fiind în Buftea, pe strada Mihail Eminescu nr. 42, județul Ilfov.
 
Societatea se ocupă de comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului, iar asociat unic și administrator este Marian Ghinescu.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Mg Medical Ecoline SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 5.542.826,43 de lei, printre autoritățile contractante numărându-se Green City Voluntari SA, Comuna Greaca, Spitalul Militar de Urgență Regina Maria Focșani, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Reguli noi în Spitalul Județean Constanța! Acces interzis la anumite secții și program limitat pentru altele

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii