Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Shark SRL a semnat un nou contract cu Exxonmobil Exploration and Production Romania Limited Nassau

ro

19 Aug, 2016 18:26 8976 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Exxonmobil Exploration And Production Romania Limited Nassau (Bahamas) ,sucursala București a atribuit contract pentru „Servicii de realizare prospecțiuni geotehnice în regiunile din apropierea țărmului Marii Negre din Romania“.

Criteriul de atribuire a fost raportul calitate-preț. Au fost primite două oferte, dar una singura a fost considerată admisibilă. Pentru atribuirea contractului, s-a realizat o asociere între cele două firme care și-au depus oferta, Fugro Oceansismica SPA și SC Shark SRL. Valoarea totală a contractului este de 40.231.000 de lei.

La sfârșitul anului 2015, Exxonmobil Exploration and Production Romania Limited Nassau ,sucursala București, a declarat o cifră de afaceri de 0 și un profit net tot de 0. Datoriile firmei ajung la 4.202.228.516 de lei și numărul mediu de salariați este de 19 persoane.
 
Despre Shark SRL
Shark SRL a mai câştigat în trecut licitaţii cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti.
Shark SRL este o firmă din Constanța, care funcționează din anul 1997. Firma are ca domeniu de activitatea activități de servicii anexe transportului pe apă. Capitalul social integral vărsat este de 200 de lei.

Asociaţi în societate sunt Gabriel Lucian Bălan  şi  Gheorghe Oancea. Menţionăm că omul de afaceri Gheorghe Oancea încă figurează ca asociat al firmei SC Shark SRL, deşi acesta a decedat în vara anului 2012. De asemenea, mai apare ca asociat și în Lions Private Security SRL( radiată), Plonge Prest SRL( faliment sub incidența Legii nr.85/2006) și Plonge SRL( funcțiune).
Gabriel Lucian Bălan, născut pe 23.05.1963 în municipiul Tecuci, Galaţi mai este asociat în Black Sea Offshore Services SRL care este în funcțiune.

La sfârșitul anului 2015, Shark SRL a declarat o cifră de afaceri de 15.859.583 de lei și un profit net de 374.174 de lei. Numărul mediu de salariați este de 48 de persoane.

Amintim că numele companiei Shark SRL a fost vehiculat în cazul scafandrilor Cristi Zarafu şi Cătălin Ispas, care lucrau pentru SC Hunter's Company SRL. Cei doi au coborât pe epava cargoului turcesc Medy, care se scufundase la şase mile marine în largul Mării Negre. Din cauze încă necunoscute, la vremea respectivă s-a presupus că scafandrii nu au mai găsit ieşirea şi au rămas astfel captivi în epavă.

Una dintre firmele care dispuneau de personalul şi de echipamentul corespunzător căutării celor doi scafandri a fost Shark SRL. Încă nu se ştie clar se s-a întâmplat, cert este că cei de la Shark nu i-au mai căutat pe scafandri, iar proprietarii navei au coborât pentru a scoate fierul vechi aflat la bordul navei. Abia atunci au fost găsite şi trupurile scafandrilor.
 
În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii