Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari a atribuit un contract de peste 2,76 de milioane de euro! Ce firme și l-au adjudecat

ro

02 Nov, 2022 00:00 1695 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Contractul semnat de cele două societăți cu Primăria Năvodari vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru acest proiect.
  • Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea totală a contractului este de 13.580.007,76 de lei, fără TVA, suma echivalând cu peste 2.763.871 de euro, la cursul actual.
Primăria Năvodari pune la bătaie peste 2,76 de milioane de euro pentru un contract privind îmbunătățirea mobilității urbane în Năvodari, pe străzile ce deservesc transportul în comun.
 
Contractul a fost adjudecat, prin procedura simplificată, de către companiile Autoprima Serv Constanța și Drum Pod Invest Iași, ambele firme având și anterior contracte publice încheiate în județul Constanța.
 
Contractul semnat acum cu Primăria Năvodari vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru acest proiect.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea totală a contractului este de 13.580.007,76 de lei, fără TVA, suma echivalând cu peste 2.763.871 de euro, la cursul actual.
 
Contractul vizează serviciile de „Proiectare, asisteță tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiectul «Îmbunătățirea mobilității urbane în Orașul Năvodari pe străzile ce deservesc transportul în comun: strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanței, strada Plopilor, strada Recoltei, strada Corbului, strada Nuferilor», cod SMIS 122697, proiect finantat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, POR/2017/3/3.2/1/7 regiuni, Axa prioritara 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiții 4e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, obiectiv specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă“.
 
Despre Autoprima Serv
 
Compania Autoprima Serv a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 181 bis.
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, iar acțiunile sunt deținute în cote egale de Adrian și Iudit Balagiu, administratori ai firmei.
 
Numele lui Adrian Balagiu figurează și în Road Mix Technology București și Roadmax Construct SRL Constanța, ambele companii cu cel puțin un contract public încheiat.
 
Pentru a reveni la Autoprima Serv, firma a avut un număr de angajați mai mare în 2021 (173), a înregistrat o creștere a profitului, care s-a situat în 2021 la 9,88 milioane de lei, dar și a cifrei de afaceri, ajungând în 2021 la 115 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Autoprima Serv SRL a încheiat 120 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 372.896.234,16 lei.
 
Printre acestea, se numără și unele încheiate inclusiv cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru estetica rutieră privind Autostrada Soarelui și A4, dar și pentru gardurile de protecție în anumite zone.
 
Despre Drum Pod Invest
 
Potrivit Confidas.ro, firma Drum Pod Invest a fost înființată în anul 2009 și are sediul social în Iași, pe strada Macazului nr. 14, ocupându-se de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Societatea este deținută de Radu Judele (90%) și Loredana Emanuela Judele (10%), administrator fiind Doina Maria Judele.
 
Numele lui Radu Judele se leagă și de Eko Top Sib SRL Sibiu, în timp ce Loredana Emanuela Judele și Doina Maria Judele figurează doar în Drum Pod Invest.
 
Cifrele Drum Pod Invest arată că, în 2021, firma a raportat 17 angajați, un profit de peste 398.000 de lei și cifra de afaceri de peste 2,11 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru în Iași, pe strada Smârdan nr. 67, iar platforma Confidas.ro arată că societatea a încheiat 65 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 26.304.913,92 de lei.
 
Printre instituțiile publice ce au semnat contracte cu această firmă se numără Compania Națională de Investiții, Comuna Oituz, Comuna 23 August, alături de mai multe alte comune din diferite județe ale țării, inclusiv din județele Constanța și Tulcea.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Drum Pod Invest Iaşi va moderniza drumurile din Darabani şi Vâlcelele - UAT Negru Vodă (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii