Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Horia, contract de peste 615.000 de euro pentru asfaltarea mai multor străzi din comună. Cine se ocupă de proiect și lucrări (DOCUMENT)

ro

07 Apr, 2023 00:00 1532 Marime text
Primăria Horia - Sursa foto: Facebook.com
  • Atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, fiind depuse două oferte pentru contract, dintre care una a fost considerată neconformă.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
Companiile Asfalt Dobrogea SRL și Consultant Proiect & Management SRL și-au adjudecat împreună un nou contract privind asfaltările în județul Constanța, după cel privind reabilitarea drumului comunal DC 26 Conacu, semnat cu Primăria Cobadin.
 
Acum, cele două firme și-au adjudecat de la Primăria Horia contractul privind serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrării „Asfaltare și modernizare străzi în comuna Horia“.
.
Atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, fiind depuse două oferte pentru contract, dintre care una a fost considerată neconformă.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea totală a contractului este de 3.047.393,3 lei fără TVA, adică peste 615.000 de euro, la cursul actual.
 
Inițial, contractul fusese estimat de către primărie la o valoare de 3.092.053,66 de lei fără TVA.
 
În descrierea contractului se precizează că acesta „vizează prestarea de servicii de proiectare la faza de Proiect Tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea investitiei «Asfaltare și modernizare străzi în comuna Horia, Judetul Constanța»“.
 
Astfel, conform autoriății contractante, „străzile ce urmează a fi amenajate (modernizate) se află în comuna Horia, astfel: 1. Str. Salcâmilor-Localitatea Horia 2. Str. Cireșului-Localitatea Horia 3. Str. Salciilor-Localitatea Cloșca 4. Str. Dealului -Localitatea Tichilesti TOTAL 1804,49 m“.
 
Despre Asfalt Dobrogea
 
Asfalt Dobrogea și-a adjudecat un contract similar privind asfaltarea unor străzi din comuna Horia și în anul 2019.
 
Potrivit Confidas.ro, Asfalt Dobrogea a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în Constanța, pe strada Interioară 4 nr. 8, ocupându-se de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
În companie se regăsesc numele lui Grigore Comănescu (asociat cu 99%) și Iurin Pancencu (1%), ambii fiind și administratorii societății. Numele celor doi figurează și în Comprest Util, unde Grigore Comănescu este asociat unic și administrator, iar Iurin Pancencu este administrator.
 
Grigore Comănescu figurează și în Com Util, Prefabricate Dobrogea, Somaco Construct, dar și în Unic Sancom, Dragonul de Apă (radiate) și Comprest Protect (în faliment).
 
La rândul său, Iurin Pancencu mai figurează în aceleași firme, fiind administrator și la Pan Tour Parking și Ana Panasoc.
 
În 2021, Asfalt Dobrogea a avut 163 de angajați, profitul a scăzut la 9,36 de milioane de lei (față de peste 14 milioane de lei în 2020), iar cifra de afaceri a fost de peste 86,01 milioane de lei (față de 93,83 de milioane de lei în 2020).
 
Conform sursei citate, , compania Asfalt Dobrogea SRL a încheiat 89 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 176.715.997,90 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au contractat serviciile companiei se numără CN APM Constanța SA, Comuna Aliman, Comuna Corbu, Comuna Adamclisi, Horia, Ghindărești, precum și altele.
 
Despre Consultant Proiect & Management, proiectantul lucrărilor
 
La finele anului trecut, firma și-a adjudecat contractul de la Limanu privind modernizarea infrastructurii rutiere din comună.
 
Așa cum am arătat anterior, nu mai departe de luna octombrie, firma Consultant Proiect & Management SRL și-a adjudecat alături de Asfalt Dobrogea contractul privind reabilitarea drumului comunal DC 26 Conacu, de la Primăria Cobadin, valoarea acestuia fiind de peste 1,28 de milioane de euro.
 
Potrivit Confidas.ro, firma Consultant Proiect & Management a fost înființată în 2005, are sediul social în Constanța, pe strada Amurgului nr. 74C și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator al societății este Petronela Viorica Matei.
 
În 2021, Consultant Proiect & Management a raportat trei angajați, profitul de peste 1,14 milioane de lei și cifra de afaceri de peste 1,60 de milioane de lei.
 
Conform sursei citate, compania Consultant Proiect & Management SRL a încheiat 66 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 43.475.203 lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu firma se numără Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Comuna Albești, Comuna Cerchezu, Comuna Chirnogeni, dar și altele.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Comuna Horia reabilitează gardul unui teren de sport cu aproape 200.000 de lei. Cine se ocupă de lucrări (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii