Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța reabilitează clădirea de la Predeal cu aproape 300.000 euro. Câștigă Vițalariu Valentin, administrator la Termoenergetica SA București (DOCUMENTE)

ro

31 May, 2023 14:10 1847 Marime text
Sediul CN APM Constanța SA, din Portul Constanța
  • Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit, prin procedura simplificată, contractul vizând lucrările de modernizare și reabilitare a Clădirii Pârâul Rece, din Predeal, aparținând companiei, urmând astfel ca de lucrări să se ocupe companiile AS Studio CO SRL din Slobozia și HVAC Inter Trade SRL din București.
  • HVAC Inter Trade este controlată de Valentin Vițalariu, administrator al Companiei MunicipaleTermoenergetica București SA.
  • Societatea câștigătoare HVAC Inter Trade a extins activitatea cu Lucrări de construcții în aprilie a.c.
  • Contractul are valoare de 1.469.997 lei și reprezintă peste 80% din cifra de afaceri pe anul trecut a societății HVAC Inter Trade SRL (2009) București.
  • Societatea HVAC Inter Trade a declarat pentru anul fiscal 2022 cifră de afaceri de 1.832.915 lei, profit de 631.440 lei și cinci angajați.
  • Vițalariu Valentin a fost director general RADET in perioada 2015-2016, funcție din care a plecat prin demisie. Membru PNL sector 6, Vițalariu este sustinut de liberalul Cristian Olteanu. În prezent deține mandate de administrator în Consiliul de administrație  al C.N. Termoenergetica SA București.
  • Asociatul Meran Ștefan – Dan (în Data Top Service AG SRL), administrator la companii de stat.
  • Vițalariu Valentin, omisiuni în completarea declarație de interese.
  • În Secțiunea Documente, poate fi consultat anunțul de atribuire a contractului pentru lucrările de la clădirea Pârâul Rece, din Predeal, dar și declarațiile de interese și de avere ale lui Valentin Vițalariu.
Informațiile privind atribuirea contractului CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că au fost depuse trei oferte, două fiind considerate inacceptabile.
 
Valoarea totală a contractului este de 1.469.996,61 de lei fără TVA, adică peste 295.000 de euro, inițial, achiziția fiind estimată la 1.840.000 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se arată în informațiile oficiale, iar durata de execuție a contractului este de 12 luni.
 
Potrivit descrierii contractului, „lucrările propuse se referă la lucrări de reabilitare la Clădirea Pârâul Rece, lucrări ce cuprind măsuri de creștere a eficienței energetice precum și reabilitarea instalațiilor termice și sanitare în camera centralei termice“.
 
Aceste lucrări includ „ • Măsuri de creștere a eficienței energetice - lucrări pentru reabilitarea pereților exteriori și soclu - lucrări pentru refacerea șarpantei și a podului - lucrări pentru refacerea sistematizărilor exterioare • Intervenții de modernizare la: - pereți, pardoseli, tavane, uși lucrări de refacere a tencuielilor • Reabilitare instalații electrice la: - instalații electrice de iluminat și prize - iluminat de securitate pentru evacuare - circuite de televiziune - instalația de detecție și semnalizare incendiu - instalația de protecție la trăsnet și legare la pământ - priza de pământ - instalația de paratrăsnet • Reabilitare instalații sanitare la: - alimentarea cu apă rece - instalația interioară de apă rece pentru consum menajer - instalația interioară de apă caldă pentru consum menajer - instalația interioară de canalizare menajeră - conducte - obiecte sanitare (montare) • Reabilitare instalații termice“.
 
Societatea câștigătoare HVAC Inter Trade a extins activitatea  cu  Lucrări de construcții în aprilie a.c.
 
Contractul are valoare de 1.469.997 lei și reprezintă peste 80 % din cifra  de afaceri pe anul trecut a societății HVAC Inter Trade SRL (2009) București, respective de 1.832.915 lei. Firma are obiect de activitate principal Lucrări de instalații sanitare, de încălzire și aer condiționat.
 
Portul Constanța a atribuit contractual în valoare de 1.469.997 lei,  pentru modernizare și reabilitare Clădire Pârâul Rece Predeal, cod CPV 45000000-7 către  HVAC Inter Trade SRL (2009) București, societate care a extins activitatea de Lucrări construcții în activitate în aprilie a.c. (Mof. 1843/24.04.2023).
 
Despre societatea HVAC Inter Trade SRL (2009) București
 
Vițalariu Valentin este asociat unic și administrator al societății HVAC Inter Trade SRL (2009) București, cu activitate declarată Lucrări de instalații sanitare, de încălzire și aer condiționat.
 
Societatea  a declarat pentru anul fiscal 2022 cifră de afaceri de 1.832.915 lei, profit de 631.440 lei și cinci angajați.
 
 În anul 2021 asociatul unic și administratorul Vițalariu Valentin  a declarat pierdere de 112.094 lei , iar în 2020 a declarat cifră de afaceri de 1.902.592 lei, profit 453.293 lei și șase angajați.
 
În martie a.c. asociatul societății Vițalariu Valentin a completat obiectul de activitate cu Lucrări de construcții, adică exact condiție pentru licitația castigată la Portul Constanța.
 
Despre Vițalariu Valentin
 
Vițalariu Valentin a fost director general RADET în perioada 2015-2016, funcție din care a plecat prin demisie. Membru PNL Sector 6, Vițalariu este sustinut de liberalul Cristian Olteanu. În prezent, deține mandate de administrator în Consiliul de administrație al C.N. Termoenergetica SA București.
 
Vițalariu Valentin  este asociat și administrator  în societățile cu sediul în București Data Top Service AG SRL (2021)  - fostă Welding Top Service SRL București și HVAC Inter Trade SRL (2009) București și are mandat de administrator în Consiliul de administrație al C.N. Termoenergetica SA București , societatea care furnizează căldura în Capitală.
 
Data Top Service AG SRL (2021) fostă Welding Top Service SRL s-a înființat în anul 2021 în Otopeni, Ilfov și a fost transferat sediul social în București anul trecut, asociați în cote egale sunt Vițalariu Valentin (care este și administrator) și Meran Ștefan – Dan. Societatea Data Top Service AG SRL (202) are obiect de activități realizare soft la comandă, dar deocamdată nu are declarată activitate .
 
Asociatul Meran Ștefan – Dan  administrator la companii de stat
 
Meran Ștefan – Dan  are mandate de administrator provizoriu, din februarie a.c. , la Electrocentrale București SA și Compania Municipală  Energetica Servicii București SA.
 
Vițalariu, afaceri cu STB București SA
 
Vițalariu Valentin a fost director general RADET în perioada 2015-2016, funcție din care a plecat prin demisie. Membru PNL Sector 6, Vițalariu este sustinut de liberalul Cristian Olteanu.
 
C.M. Termoenergetica SA București este operatorul rețelei de termoficare și urmașa falimentarei RADET, este principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din București. Compania a fost fondata în 2019 prin divizarea Companiei Municipale Energetica Bucuresti SA (care a fost înființată ilegal).
 
Societatea HVAC Inter Trade SRL prin Vițalariu Valentin a încheiat două contracte publice cu Societatea de Transport București STB SA.
 
Societatea HVAC Inter Trade SRL prin reprezentant Vițalariu Valentin a câștigat două contracte în luna mai a.c., 10 și 24 mai, în valoare de 144.757,725 lei și 5290 lei.
 
Primul contract are ca obiect Servicii de reparare și întreținere a grupurilor de refrigerare și al doilea se referă la aparate de condiționat.

Societatea de Transport București STB SA, dar și C.M. Termoenergetica SA București sunt în cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.
 
Vițalariu Valentin, omisiuni în completarea declarație de interese
 
Vițalariu Valentin, în calitate de mebru al consiliului de administrație al C.N. Termoenergetica SA București, completează declaratii de avere și interese.
 
Legea prevede faptul că în declarația de interese demnitarul/administrator trebuie să completeze caseta nr. 5, respectiv - Contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanță juridică, consultanţă şi civile, obţinute ori aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar.
 
Vițalariu Valentin declară, în același document, rsepectiv declarația de interese completată în anul 2022, aferentă anului anterior, calitatea de director și acționar al societății HVAC Inter Trade SRL (2009) București, dar omite să declare contractele încheiate cu RA Monitorul Oficial și Ministerul Tineretului și Sportului, încheiate de socieatea pe care o conduce.
 
Contractele sunt afișate în SICAP, astfel – Regia Autonomă Monitorul Oficial a încheiat trei contracte cu HVAC Inter Trade SRL (2009) în data de 25.08.2021 în valoare totală de 71.720 lei ( întreținere și reparare transformatoare, echipamente de distribuție electrică, etc), iar Ministerul Tineretului și Sportului a achiziționat servicii de reparare și întreținere a grupurilor de refrigerare, în valoare de 34.262 lei în data de 27.07.2021.
 
În declarația de avere, Vițalariu Valentin a precizat că deține împreună cu soția sa, Cristina Vițalariu, două apartamente în București, iar un al treilea apartament este o moștenire a soției.
 
Familia deține un autoturism Renault fabricat în 2007 și declară conturi sau depozite bancare cu o valoare totală de peste 82.000 de euro și peste 160.000 de lei.
 
Salariul încasat de la HVAC Inter Trade SRL i-a asigurat lui Vițalariu Valentin un venit anual de 50.088 de lei, suma adăugându-se celor 30.107 lei indemnizație membru CA al CN Termoenergetica București SA.
 
Soția sa, Vițalariu Cristina, a realizat un venit anual de 8.208 lei de la HVAC Inter Trade SRL și un venit anual de 34.503 lei Sovitech Control București, firmă de la care a încasat și dividende de 150.000 de lei.
 
Sovitech Control SRL, firma soției lui Vițalariu
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 31 mai 2023, Sovitech Control SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în București, Sector 5, strada Dr. Niculae D. Staicovici și se ocupă de lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat.
 
Asociați cu părți egale și administratori sunt Cristina Vițalariu și Mihai Sorica.
 
În 2022, societatea a declarat trei angajați, profit peste 830.000 de lei și cifra de afaceri peste 2,15 milioane de lei.
 
Despre AS Studio CO SRL, a doua câștigătoare a contractului cu Portul Constanța
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 31 mai 2023, compania AS Studio SRL a fost înființată în anul 2012, are sediul social în Slobozia, bulevardul Matei Basarab, nr. 27 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Asociați și administratori sunt Andreea Ionescu și Nicolae Sfetea, numele Andreei Ionescu figurând și în Online Quality Media SRL Ilfov, unde este asociat unic și administrator.
 
Potrivit sursei citate, în anul 2022, societatea a declarat 13 angajați, profit peste 1,85 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a depășit 8,39 de milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru în București și, conform termene.ro, societatea figurează cu 152 de contracte publice, printre autoritățile contractante numărându-se Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Societatea de Transport Public București STB SA, dar și altele.
 
În Secțiunea Documente, poate fi consultat anunțul de atribuire a contractului pentru lucrările de la clădirea Pârâul Rece, din Predeal, dar și declarațiile de interese și de avere ale lui Valentin Vițalariu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, licitație de peste jumătate de milion de euro! Ce condiție trebuie să respecte participanții (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii