Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Iaşi se va ocupa de realizarea noii pagini web a Primăriei Constanţa

ro

29 Mar, 2016 00:00 1390 Marime text


Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

În urma evaluării ofertelor depuse pentru achiziţionarea paginii web a Primăriei municipiului Constanţa, oferta declarată câştigătoare este cea a firmei SC Duk-Tech SRL Iaşi, cu o valoare de 76.050 de lei fără TVA.
 
Reamintim că, la începutul lunii, Primăria municipiului Constanţa a lansat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Achiziţie pagină de web“. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, era de 129.166 de lei. Noua pagină web a Primăriei Constanţa va trebui să ofere funcţionalităţi extinse, bazate pe cele mai noi tehnologii în domeniu, şi să ofere cetăţenilor servicii electronice şi informaţii complexe, accesibile de pe mai multe tipuri de platforme. În acest scop, site-ul va trebui să se integreze cu sistemul informatic existent în cadrul instituţiei, cu care să facă un schimb bidirecţional şi automat de informaţii, prin intermediul unor servicii de tip XML Web Services, care vor fi puse la dispoziţie, prin acces securizat, de către autoritatea contractantă, ofertantului desemnat câştigător.


 
Astfel, scopul este de a evita introducerea aceloraşi informaţii în sisteme informatice diferite şi existenţa de informaţii redundante. „Necesitatea implementării şi utilizării unei noi pagini web provine din creşterea impresionantă din ultimii ani a volumului de informaţii vehiculate în spaţiul public, din apariţia unor noi tehnologii în domeniul IT, la care trebuie adaptat sistemul existent, precum şi din nevoia integrării diverselor aplicaţii şi gestionării în mod facil şi sigur a informaţiilor publice“, se mai precizează în anunţul municipalităţii.

Despre Duk-Tech SRL

Înmatriculată în anul 2002, firma Duk-Tech SRL are sediul social în municipiul Iaşi, Calea Chişinăului. Capitalul social subscris, de 200 de lei, este compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator al societăţii este Mihaela Raţă. Societatea desfăşoară „activităţi de realizare a softului la comandă (software orientat client)“. În anul 2014, firma, cu 17 angajaţi, a declarat o cifră de afaceri de 901.821 de lei şi un profit net de 70.359 de lei.

Citeşte şi Primăria Constanţa vrea site nou şi modern (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii