Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Bucureşti va livra echipamente în laboratoarele de Calitatea Apei din Constanţa (document)

ro

21 Jan, 2015 17:11 1777 Marime text
Administraţia Naţională Apele Române a atribuit, prin licitaţie deschisă, contractul „echipament de laborator, materiale si consumabile“.

Conform anunţului de atribuire cu numărul 154113/20.01.2015,  achiziţiile constau în microscoape, cromatografe de gaz, analizoare biochimice, pachete software analitice sau ştiinţifice, servicii de reparare şi de întreţinere a aparatelor de măsurare. Estimat iniţial la suma de 21.530,76 contractul a fost atribuit pentru 12.770,64 de lei.

Locul principal de livrare sunt laboratoarele de Calitatea Apei din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Alexandria şi Călăraşi. Numărul de oferte primite au fost cinci, iar numărul de oferte admisibile, patru.

Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Nitech SRL, o firmă din Bucureşti ce se ocupă de aparatura de laborator. Cifra de afaceri înregistrată la finele anului 2013 a fost de 75.143.828 de lei cu un profit net de 7.851.400 de lei şi 69 de salariaţi.

Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate.

Evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte.

Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar.

Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii