Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP Constanța Primele analize au evidențiat calitatea foarte bună a apei de îmbăiere pe tot litoralul românesc

ro

09 Jun, 2022 15:22 2077 Marime text
Plaja în stațiunea Mamaia. Foto: ZIUA de ConstanțaÎn fiecare sezon, monitorizarea calităţii apei de îmbăiere este realizată de DSPJ Constanţa prin analizarea probelor de apă de mare prelevate din 50 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului judeţului Constanţa de la Corbu şi până la Vama Veche.

Corbu și Vadu sunt plăji neamenajate pentru care DSPJ Constanța asigură monitorizarea apei de îmbăiere!

Potrivit unui comunicat al DSP Constanța, frecvenţa de prelevare este bilunară (la 2 săptămâni), după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon şi transmis la Ministerul Sănătăţii şi apoi la Comisia Europeană.

 Rezultatele monitorizării sunt făcute publice pe site-ul DSPJ Constanţa https://dspct.ro/monitorizarea-calitatii-apei-de.../, dar şi prin afişaj la nivelul plajelor.

„Pentru fiecare punct fix de monitorizare se determină conform Directivei Europene pentru apa de îmbăiere E. coli și enterococ. Primele recolte realizate conform calendarului au evidențiat calitatea foarte bună a apei de îmbăiere pe tot litoralul românesc. Este important de știut că toate amenajările de plajă trebuie să fie respecte prevederile HG88/2004 și trebuie să asigure monitorizarea calității apei de îmbăiere pe toată perioada sezonului“ - au mai precizat reprezentanții DSP Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii