Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA desfiinţează zvonurile din ultima perioadă privind calitatea apei

ro

26 May, 2016 00:00 847 Marime text
 

Deoarece, în ultima perioadă, în unele zone ale judeţului Constanţa au apărut zvonuri potrivit cărora ploile ar afecta calitatea apei livrată de RAJA Constanţa, instituţia a decis să aducă o serie de lămuriri importante.
 
„Având în vedere aceste false afirmaţii, SC RAJA SA aduce la cunoştinţa abonaţilor următoarele: SC RAJA SA Constanţa a acordat şi acordă în permanenţă o atenţie maximă problemelor de sănătate publică. Ca atare, monitorizarea şi menţinerea calităţii apei potabile sunt necesităţi primordiale, pe care se bazează întreaga activitate a societăţii“, spun reprezentanţii RAJA.
 
„În aceste condiţii, la nivelul RAJA Constanţa funcţionează o Direcţie de Calitate, ai cărei reprezentanţi monitorizează şi analizează indicatorii chimici, fizici şi bacteriologici ai apei, indicatori care atestă potabilitatea finală a apei livrate. Analizele de potabilitate se fac în permanenţă, în laboratoare acreditate RENAR, iar zilnic se fac raportări cu toate rezultatele analizelor“, conform sursei citate.
 
Mai mult decât atât, pentru o monitorizare cât mai exactă a calităţii apei potabile livrate abonaţilor, între RAJA Constanţa şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa există o colaborare strânsă, reprezentanţii Direcţiei realizând un supracontrol asupra monitorizării calităţii apei potabile. „Astfel, inspectorii DSP recoltează probe din toate sursele de apă, dar şi de la nivelul reţelelor de distribuţie, probe pe care le analizează în laboratoarele proprii“, spun cei de la RAJA.
 
Argumentele nu se opresc aici, fiind întărite de faptul că sistemul de distribuţie a apei potabile operat de RAJA este unul închis, aflat sub presiune, ce nu are nicio legătură cu ploile sau cu mediul exterior. „În aceste condiţii, asigurăm toţi abonaţii RAJA Constanţa că apa potabilă pe care o consumă din sistemul de alimentare al societăţii este de calitate, în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere chimic, fizic, bacteriologic şi microbiologic“, concluzionează reprezentanţii RAJA.
 
De precizat că toţi cei care doresc să obţină informaţiile privind calitatea apei se pot adresa oricând SC RAJA SA Constanţa, dar şi Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, care monitorizează permanent calitatea apei livrate de societate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii