Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de peste 7,13 milioane de euro la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu! Cine a prins contractul (DOCUMENT)

ro

08 Apr, 2023 16:18 1770 Marime text
  • Valoarea totală a contractului este de 35.220.606,24 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 7,13 milioane de euro, la cursul actual.
  • „Obiectivul de investiție constă în principal în modernizarea sistemelor de balizaj aeroportuar (sisteme de lumini, rețele electrice, sistem de alimentare cu energie electrică și sistem telecomandă)“, se arată în datele oficiale.

Compania TIAB SA din București va executa lucrări de modenrizare a sistemului de balizaj aeroportuar la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, în urma contractului adjudecat de societatea privată la licitația deschisă organizată de SN AIMK SA.
 
Valoarea totală a contractului este de 35.220.606,24 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 7,13 milioane de euro, la cursul actual.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, fiind depusă o singură ofertă admisibilă pentru contractul care inițial fusese estimat la o valoare de 34.994.382,08 lei fără TVA.
 
De asemenea, se face precizarea că nu este posibilă subcontractarea.
 
În descrierea contractului se arată că este vorba despre „upgrade balizaj luminos PDA dir.36“.
 
Astfel, precizează autoritatea contractantă că „obiectivul de investiție constă în principal în modernizarea sistemelor de balizaj aeroportuar (sisteme de lumini, rețele electrice, sistem de alimentare cu energie electrică și sistem telecomandă)“.
 

Despre TIAB SA

Nu este primul contract pe care compania TIAB SA și-l adjudecă în legătură cu Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.
 
În anul 2018, firma a semnat cu reprezentanții aeroportului contractul privind modernizarea și reabilitarea sistemului electroenergetic.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 7 aprilie 2023, compania TIAB SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în București, Sectorul 1, strada Pictor Arthur Verona, nr. 17, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de instalații electrice.
 
Societatea este controlată de compania bucureșteană Vinci Energies SRL, la rândul său deținută integral de compania franceză Vinci Energies.
 
În continuare, în ce privește TIAB SA 8,26% din companie revine unei Liste de Acționari, iar firma îi are ca administratori pe Eric Philippe Devigne, Henri Seraphin Joseph Pasquier și Liviu Vasile Florea, în timp ce Dana Roxana Andrei este director, iar auditor este societatea KPMG Audit.
 
În 2021, TIAB SA a declarat 748 de angajați, profit peste 15,59 de milioane de lei și cifra de afaceri aproape 265 de milioane de lei, toate valorile fiind în scădere față de anul precedent.
 
Firma are puncte de lucru în mai multe localități din țară.
 
Potrivit Confidas.ro, compania TIAB SA a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 141.584.828,73 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această societate se numără Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Mureș, CN Poșta Română SA, Colegiul Național Mihai Viteazu, dar și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, precum și altele.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

O firmă cu administrator francez se va ocupa de modernizarea iluminatului platformei de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii