Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2024 10:05 554 Marime text
Primăria Comunei Grădina județul Constanța a lansat un anunț de participare pentru execuția de lucrări în cadrul proiectului "Modernizare străzi în comuna Gradina, județul Constanța"

Obiectul contractului îl constituie Execuție lucrări în cadrul proiectului „Modernizare străzi în comuna Gradina, județul Constanta” în conformitate cu cerințele din Caietul de sarcini și documentația tehnica atașată.

Valoarea estimata a achiziției este 3.704.248,31 lei fară T.V.A, defalcata astfel:
• Construcții și instalații: 3.613.900,79 lei fară T.V.A.
• Organizare de șantier: 90.347,52 lei fară T.V.A.
 
Executarea lucrărilor inclusiv organizarea de șantier are alocat 10 luni de la data obținerii autorizației de construire și primirea ordinului de începere a lucrărilor de execuție. Garanția lucrării este de minim 36 luni de la data încheierii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor fară obiecțiuni. În conformitate cu prevederile art.156, alin (1) lit. b. din Legea 98/2016 – Toate specificatiille tehnice, serviciile, standardele și cerințele menționate și solicitate în cadrul documentației de atribuire (inclusiv caiet de sarcini, studiu de fezabilitate) sunt însoțite de mențiunea „sau echivalent”.

Descrierea achiziției publice:

Lungimea totala a drumului de pământ propus pentru construcție conform proiectului tehnica este de 3075 m. Traseul străzilor propuse pentru construcție a fost astfel selectat încât să atingă obiective de interes social pentru comuna Gradina care au legătura cu drumurile județene și apoi prin ele cu cele naționale.

În plan, străzile se prezintăsub forma unor aliniamente de lungimi diferite, racordate cu curbe arc de cerc cu raze cuprinse între Rmin = 10m și Rmax = 1250m, excepție face str. Carmen, care este în aliniament. Curbe de racordare în plan, cu valori mici cuprinse între 10m și 25m se întâlnesc la străzile: - Str. Crinului R = 10,00 m, R = 15,00 m - Str. Fântânii II R = 10,00 m, R = 15,00 m, R = 25,00 m - Str. Garofiței R = 10,00 m - Str. Trandafirilor R = 10,00 m În profil longitudinal, aleile carosabile ce urmează a se moderniza au pante cuprinse între 0,25 % şi 11,90 %.

La modernizarea (amenajarea) străzilor se vor avea în vedere următoarele: • pentru străzile cu două benzi de circulație, panta longitudională 9%, excepționale 12%, dar numai cu acordul beneficiarului și al Poliției rutiere județene, care pe timp nefavorabil (zăpadă, gheață, polei) poate să aducă suprafața carosabilă la o stare corespunzătoare, aderentă și nu alunecoasă, prin lucrări de deszăpezire și înlăturare a gheții, în caz contrar vă fi închisă circulației publice pe această perioadă;
• pentru străzile cu o bandă de circulație, panta longitudională maximă va fi de 12%, excepționale 15%, dar numai cu acordul beneficiarului și al Poliției rutiere județene, care pe timp nefavorabil (zăpadă, gheață, polei) poate să aducă suprafața carosabilă la o stare corespunzătoare, aderentă și nu alunecoasă, prin lucrări de deszăpezire și înlăturare a gheții, în caz contrar vă fi închisă circulației publice pe această perioadă.

Pe porțiunile din anumite străzi pe care prin modernizare pantele nu se aduc la max. 12%, pentru străzi principale și 15% pentru străzi secundare, aceste porțiuni vor fi scoase din proiect.
În profil transversal, străzile au o parte carosabilă cuprinsă între 2,75m și 5,50m. Structura rutieră existentă este o pietruire din piatră spartă, cu grosimi cuprinse între 15cm și 34cm.
Partea carosabilă existentă prezintă degradări de tipul:
- gropi în pietruirea existentă, în care băltește apa
- făgașe (ornieraje) longitudionale
- cedări către marginea pietruirii existente către acostamente - pante transversale necorespunzătoare

Elementele de colectare și dirijare a apelor pluviale (șanțuri, podețe, rigole carosabile) există parțial pe traseul străzilor, în mare parte colmatate și sau deteriorat.
Podețele de subtraversare există parțial și nu permit prin deschiderea lor trecerea debitului de apă cumulată în regim liber. Acostamentele străzilor lipsesc în totalitate. Străzile laterale nu sunt amenajate în cea mai mare parte și lipsesc podețele de la intersecții. Semnalizarea rutieră lipsește în totalitate, cea orizontală și parțial cea verticală.

Ofertele sau cererile de participare vor fi primite până la 11.03.2024 ora 15:00, data la care vor fi și deschise.
Persoane autorizate să asiste la deschiderea ofertelor:
  • Dore Nicoleta - președinte fară drept de vot
  • Ripa Nicusor-Ionut - membru
  • Datcu Alina - membru
  • Hura Lucica - membru
  • Abibula Meriem - membru
  • Leancu Constantin - membru
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 Citește și: 

Licitații ConstanțaEchipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii