Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța CN APM SA achiziționează servicii de întreţinere linii cf, aparate de cale şi saboţi de deraiere în Portul Constanţa (DOCUMENT)

ro

20 Jan, 2024 16:15 772 Marime text
  • În valoare de peste 1,7 milioane de lei, contractul le-a fost atribuit firmelor Euro Construct SA și DO Style 99 SRL.

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Servicii de întreţinere linii cf, aparate de cale şi saboţi de deraiere în Portul Constanţa“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.

Ofertante câștigătoare sunt firmele Euro Construct SA și DO Style 99 SRL, contractul 2684 / 16 ianuarie 2024 având valoarea de 1.700.850,82 lei.

După cum se arată pe e-licitatie.ro, CN APM SA deţine 59 km de cale ferată şi 92 aparate de cale în administrarea Biroului Căi Ferate, care necesită servicii de întreţinere.


Conform instrucţiilor CFR pentru liniile de cale ferată, este obligatorie efectuarea de verificări, revizii şi a unor servicii minime de întreţinere.


Astfel, pentru menţinerea în parametrii tehnici de funcţionare au fost prevăzute următoarele tipuri de servicii: înlocuiri traverse, înlocuire şină, înlocuire dale de beton, înlocuire eclise, completare cu piatră spartă, buraj, tragere la tipar, curăţare vegetaţie şi deszăpezire linii şi aparate de cale, etc.


Neremedierea defectelor apărute în exploatare poate conduce la restricţionarea vitezelor de circulaţie sau la închideri de linii, fapt ce poate perturba activităţile de încărcare-descărcare la fronturile de lucru. Conform aceloraşi normative, serviciile de verificare şi întreţinere trebuie sa aibă continuitate, existenţa contractului pentru întreţinerea liniilor cf fiind obligatorie la întocmirea documentaţiilor ce stau la baza emiterii şi prelungirii autorizaţiilor de exploatare a dispozitivelor de linii.


„Deoarece CN APM SA nu are personal angajat (picheri, revizori de cale, acari) care să execute serviciile de întreţinere, este necesară încheierea unui contract de prestări servicii cu o societate agrementată şi autorizată AFER“, menționează sursa citată.
 

Despre Euro Construct SA

Potrivit termene.ro, platformă consultată vineri, 19 ianuarie 2024, firma Euro Construct SA a fost înființată în anul 2002, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane“.

Pachetul de acțiuni al Euro Construct SA este deținut de Tudor Vlad (87,25%), Nicoleta Papuc (6,7%), Ovidiu Mugurel Cherț (5,04%) și Gheorghe Șerbănescu (1,01%). Administrator este Tudor Vlad.


În ce privește situația financiară pe anul 2022, Euro Construct SA a avut o cifră de afaceri de 23.762.917 lei și un profit de 1.518.973 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 253.

Platforma termene.ro informează că firma Euro Construct SA are peste 13 contracte câștigate - achiziții directe și peste 100 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 18 ianuarie 2024).
 

Despre DO Style 99 SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată vineri, 19 ianuarie 2024, firma DO Style 99 SRL a fost înființată în anul 1999, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane“.

Asociați în DO Style 99 SRL sunt Octavian Ciudin (cu 40%), Radu Oltean (cu 40%) și Daniela Oltean (cu 20%). Radu Oltean și Daniela Oltean îndeplinesc și calitatea de administratori.


În ce privește situația financiară pe anul 2022, DO Style 99 SRL a avut o cifră de afaceri de 2.687.254 lei și un profit de 945.249 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 16.

Platforma termene.ro informează că firma DO Style 99 SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe, dar are nouă contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 18 ianuarie 2024).

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța


Citește și:

Licitații Constanța
Euro Construct SA bifează un nou contract cu CN APMC SA (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii