Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Academia Navală cumpără cu peste 560.000 de euro echipamente pentru identificarea minelor marine (DOCUMENT)

ro

25 Jul, 2023 10:51 1087 Marime text
  • Valoarea totală estimată pentru acest contract este de 2.773.109,24 de lei fără TVA, adică peste 560.000 de euro, la cursul actual.
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 august 2023, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise tot atunci, în SEAP.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
Academia Navală Mircea cel Bătrân UM 02192 Constanța a anunțat lansarea licitației deschise pentru achiziționarea unor echipamente și sisteme pentru identificarea minelor marine.
 
Valoarea achiziției se ridică la peste 560.000 de euro și este vorba despre „Echipamente și materiale pentru Sistem bazat pe vehicule autonome aeriene și maritime, pentru identificarea minelor marine și suportul echipei de intervenție în misiunea de neutralizare - ASMINES (2023) - PSCD 2023“.
 
Reprezentanții Academiei au precizat că „produsele aferente acestei proceduri reprezintă o componentă a unui proiect de cercetare și are ca scop realizarea și testarea în mediu operațional a prototipului unei platforme complexe de tip hardware și software, bazată pe concepte tehnologice moderne și flexibile, care să vină în sprijinul operațiunilor de căutare, identificare și neutralizare a minelor marine, substituind astfel activitățile specifice domeniului apărării din forțele navale ce implică riscuri inerente pentru personalul implicat direct“.
 
Informațiile privind lansarea licitației au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea totală estimată pentru acest contract este de 2.773.109,24 de lei fără TVA, adică peste 560.000 de euro, la cursul actual.
 
Contractul va fi atribuit în urma unei licitații deschise, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului este de cinci luni.
 
Se mai precizează în datele oficiale că este vorba despre „echipamente și materiale pentru Sistem bazat pe vehicule autonome aeriene și maritime, pentru identificarea minelor marine și suportul echipei de intervenție în misiunea de neutralizare - ASMINES (2023) - PSCD 2023, format din: -Kit UAV - 1 buc -Sistem de blocuri cu senzori optici pentru UAV/USV - 2 cpl -Ambarcațiune pentru transformare în sistem USV - 1 buc -Materiale și piese pentru realizarea USV (componente mecanice și electronice) - 1 cpl -Echipamente hardware pentru realizarea platformei de comandă și control - 1 cpl -Module cu licențe software UAV - 1 cpl“.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 august 2023, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise tot atunci, în SEAP.
 
Persoanele autorizate să asiste la deschiderea ofertelor sunt Constantin Schipor, Florina Ivan, Valentin Ion, Gabriela Coșofreț, Adelina Stoica, Adrian Strugaru Mihăilă și Vasile Dobref.
 
De asemenea, se face precizarea că persoanele cu funcții de decizie în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii sunt: Toma Alecu - Comandant; Moise Gabriel - Locțiitor al Comandantului; Rădulescu Simona-Economist; Pușcașu Radu-Florin- Locțiitor tehnic; Ivanov Georgiana-Consilier Juridic; Schipor Constantin-Şef birou achiziții; Ivan Florina-Economist; Ion Valentin-Subofițer achiziții; Coșofreț Gabriela-Referent de specialitate; Stoica Adelina-Referent de specialitate; Mihăilă Adrian Strugaru-Șef al achizițiilor; Dobref Vasile-profesor universitar.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Academia Navală, achiziții importante pentru Nava Școală „Mircea”! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii