Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă, contract de aproape o jumătate de milion de euro pentru o firmă din Valu lui Traian! (DOCUMENT)

ro

14 Feb, 2023 00:00 2425 Marime text
 
 
  • Contractul - în valoare de 408.079 de euro - a fost atribuit societății comerciale Midmar Star SRL, cu sediul în Valu lui Traian.
  • Asociații companiei câștigătoare sunt parteneri de afaceri într-o altă firmă cu Decebal Ilina, un general de armată care a îndeplinit funcția de șef al Departamentului de Informații al Armatei și secretar de stat pentru Industria de Apărare în Ministerul Industriei și Resurselor. 
  • Decebal Ilina mai administrează Pro Optica SA, din București, controlată în trecut de vedeta de televiziune Florin Călinescu.
  • În prezent, potrivit Confidas.ro, Pro Optica SA este controlată de Global Synergy Consult SRL, din București (al cărei asociat unic și administrator este Marinică Mîrzu-Dănilă), cu 98,15 %, dar și de o Lista de Acționari, cu 1,84 %.
 
 
Garda de Coastă achiziționează servicii de agenturare a navei MAI 3066 aparținând Poliției de Frontieră Române pe durata deplasării şi desfăşurării misiunilor internaţionale în anul 2023, în perioada 12.02-23.06.2024.
 
Conform datelor oficiale, obiectivul principal al contractului este achiziționarea serviciilor de agenturare necesare pentru participarea navei MAI 3066 aparținând Gărzii de Coastă, la misiunile organizate de Agenția Europeană Frontex pentru combaterea migrației ilegale la frontierele maritime ale Uniunii Europene, în baza angajamentelor asumate de Poliția de Frontieră Română.
 
Procedura presupune încheierea unui contract de achiziţie publică pentru serviciile de agenturare a navei tip CPB aparținând Gărzii de Coastă, MAI 3066, pentru perioada 12.02 - 23.06.2023 pe timpul deplasării, staționării și patrulării în Marea Neagră și Marea Mediterană, Italia, conform caietului de sarcini, la solicitarea Agenției Europene Frontex.
 
Valoarea estimată a contractului de agenturare navă este de 408.079 euro/ 1.999.587,10 lei fără TVA, cursul valutar utilizat pentru estimarea valorii contractului de agenturare fiind de 4,90 lei/euro.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul - în valoare de 408.079 de euro - a fost atribuit societății comerciale Midmar Star SRL, cu sediul în Valu lui Traian.
 
Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, platformă consultată la data de 13 februarie 2023, compania Midmar Star SRL a fost fondată în anul 2008, se ocupă de „ativităţi de servicii anexe transportului pe apă“ și este controlată de Gabriel Bercea și Steluţa Bercea, fiecare deținând câte 50% din capitalul social, cei doi fiind și administratori.   
 
Cei doi mai apar în Midmar Callatis SA, Midmar Callatis Green Energy SRL, toate cu sediul în Constanța.
 
Compania Midmar Star SRL a încheiat trei contracte de achiziții publice în valoare totală de 24.329.549,73 de lei, autoritatea contractantă fiind Garda de Coastă.
 
Pentru anul 2021, Midmar Star SRL, cu cinci angajați, a raportat o cifră de afaceri de 2.650.880 de lei, cheltuieli de 2.175.356 de lei și un profit net de 610.102 de lei.
 
Midmar Callatis SA
 
Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, compania Midmar Callatis SA are sediul în Mangalia, pe strada Vasile Alecsandri, a fost fondată în 2005, iar ca asociați apar: Michaela Gheorghiu, Decebal Ilina și Constantin Mureşanu, fiecare deținând câte 22,5 % din capital.
 
În continuare, Canyon Creek SRL deține 10% din capital, Itu Aurel - 7.2 % din capital, Preda Ion - 4.5 % din capital, Bercea Gabriel - 3,6 % din capital, Bercea Steluța - 3,6% din capital și Hudițeanu Ana Mihaela, tot 3,6 % din capital.
 
Decebal Ilina este un general de armată care a îndeplinit funcția de șef al Departamentului de Informații al Armatei și secretar de stat pentru Industria de Apărare în Ministerul Industriei și Resurselor, conform wikipedia.
 
Potrivit Confidas.ro, Decebal Ilina mai administrează Pro Optica SA, din București, firmă fondată în 1992 și specializată în cercetare și dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie, iar în trecut a figurat în Total Consulting & Trading Grup SA și în Cube Consulting Company SRL, ambele din București, radiate. 
 
Pro Optica SA
 
Compania Pro Optica SA - controlată în trecut de vedeta de televiziune Florin Călinescu -, a încheiat 18 contracte de achiziții publice în valoare totală de 34.514.897,49 lei, autoritățile contractante fiind Compania Națională Romtehnica SA, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară și Ministerul Apărării.
 
Potrivit Confidas.ro, Pro Optica SA este controlată de Global Synergy Consult SRL, din București (al cărei asociat unic și administrator este Marinică Mîrzu-Dănilă), cu 98,15 %, dar și de o Lista de Acționari, cu 1,84 %.
 
Midmar Callatis Green Energy
 
Midmar Callatis Green Energy SRL are sediul în Valu lui Traian, se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor și este controlată de Gabriel Bercea și de Steluţa Bercea.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Spitalul Județean Constanța cumpără saci pentru transport cadavre! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii