Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare suplimentară pentru reabilitarea podului IPMC

ro

21 Aug, 2013 00:00 3600 Marime text
Pasajul Filimon Sârbu înghite, în continuare, bani. De curând, a fost atribuit un nou contract, de data aceasta de execuţie lucrări suplimentare pentru creşterea accesibilizării Portului Constanţa prin reabilitarea pasajului Filimon Sârbu.
Contractul cu pricina are o valoare de 1.752.027,52 lei şi a fost atribuit firmei Vega ’93 SRL, autoritatea contractantă fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA. Ceea ce mai trebuie amintit este şi faptul că, spre deosebire de contractul iniţial, în valoare de aproape 10 milioane lei, atribuit aceleiaşi firme în urma unei licitaţii deschise, pentru contractul de acum care presupune execuţia unor lucrări suplimentare s-a apelat la procedura de negociere fără anunţ de participare, firma câştigătoare fiind, de altfel, şi singura înscrisă în cursă.
Dar iată cine se află în spatele acestei firme cu lipici la multe contracte din bani publici, în toată ţara. Aşa cum arată datele de la Registrul Comerţului, SC Vega ’93 SRL are sediul în Galaţi şi are patru asociaţi: Tincuţa Sârbu, Viorel Răşcanu, Anca Lefter şi Ionuţ Istrate, ultimii doi fiind copiii miliardarului gălăţean Corneliu Istrate.
Tincuţa Sârbu nu mai figurează în nicio altă societate, Viorel Răşcanu mai apare ca asociat în SC Vega ’92 SRL. În ceea ce o priveşte pe Anca Lefter, aceasta mai apare ca asociat în SC Autoblank SRL, Vega Company SRL, Viva Company SRL, Viva Construct SRL şi Vega ’92 SRL. Ionuţ Istrate, fiul miliardarului Corneliu Istrate, este cel mai activ în domeniu, potrivit datelor Registrului Comerţului. El mai apare ca asociat în SC Vega Company SRL, Vega ’92 SRL, SC Aci Consulting SRL, SC Citadina 98 SA, Forza Lex SRL, Vega Trade SRL, Vega Turism SRL, Viva Company SRL şi Viva Construct SRL.
Revenind la firma care a câştigat contractul de peste 1,7 milioane lei pentru lucrări suplimentare la podul IPMC, aceasta este cunoscută drept una dintre cele mai puternice în domeniu, însăşi cifra de afaceri spunând multe despre ea. La finalul anului 2012, SC Vega ’93 SRL avea o cifră de afaceri de 352.784.284 lei şi 1.748 de salariaţi.
În ceea ce îl priveşte pe Corneliu Istrate, acesta este părintele afacerilor Vega, el lăsându-şi afacerile în prezent în mâna celor doi copii. Corneliu Istrate se numără printre cei mai bogaţi români, în topul „Forbes 500 miliardari”, ediţia 2010, el regăsindu-se pe locul 2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii