Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract încheiat de Autoritatea Navală Română cu o firmă din Bucureşti. Ce valoare are contractul (document)

ro

06 Jul, 2017 19:24 1253 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

 
 Autoritatea Navală Română a atribuit recent un contract de servicii de arhitectură, de inginerie şi de planificare. Potrivit licitatiapublica.ro, obiectul contractului îl reprezintă proiectarea sediului şi unui stâlp metalic (23,5 m) de susţinere antene la Oficiul Căpităniei Jurilovca .
 
Obiectul acestei achiziții îl reprezintă servicii de elaborare: Proiect tehnic, Caiet de sarcini, Detalii de execuție, Documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire a tuturor avizelor și acordurilor, plan privind urmărirea comportării în timp a construcției și asistentă tehnică pe parcursul executării lucrărilor pentru obiectivul de investiții "Sediu și stâlp metalic pentru susținerea antenelor Oficiu Căpitănie Jurilovca, județul Tulcea", având că suport "Studiul de fezabilitatea pentru construirea unui sediu al Oficiului de Căpitănie Jurilovca și a unui stâlp metalic pentru susținerea antenelor de comunicații în localitatea Jurilovca, județul Tulcea" realizat și aprobat în anul 2016.
 
Proiectul tehnic de execuție trebuie să fie astfel elaborat încât să fie clar, să asigure informații tehnice complete privind viitoarea lucrare și să răspundă cerințelor tehnice, economice și tehnologice ale beneficiarului. Proiectul tehnic va cuprinde următoarele:
 
1. Părți scrise
 
a) Memoriu tehnic general
 
b) Memorii tehnice pe specialități
 
c) Breviare de calcul
 
d) Caiete de sarcini- nu trebuie să fie restrictive, împreună cu planşele, trebuie să fie concepute astfel încât, pe baza lor, să se poată determina cantitățile de lucrări, costurile lucrărilor și utilajelor, forță de muncă și dotarea necesară execuției lucrărilor. Redactarea caietelor de sarcini trebuie să fie concisă și sistematizată.
 
e) Liste cu cantități de lucrări vor conține antemăsurători detaliate.
 
 f) Graficul general de realizare a investiției publice-Formularul F6
 
2. Părți desenate
 
a) Planșe generale
 
b) Planşele aferente specialităților
 
3. Detalii de execuție
 
La elaborarea proiectului, materialele, confecțiile, elementele prefabricate, utilajele tehnologice și echipamentele vor fi definite prin parametri, performanțe și caracteristici. Este interzis a se face referiri sau trimiteri la mărci de fabrică, producători, furnizori sau la alte asemenea recomandări ori precizări care să indice preferințe sau să restrângă concurență. Caracteristicile tehnice și parametrii funcționali vor fi prezentați în cadrul unor limite (pe cât posibil) rezultate din breviarele de calcul și nu vor fi date în mod determinist, în scopul de a favoriza un anumit furnizor (producător).
 
Criteriul de atribuire l-a reprezentat preţul cel mai scăzut iar din cele trei oferte primite a fost declarată câştigătoare cea venită din partea SC Spiri Com SRL, cu sediul social în Bucureşti, strada Anastasie Panu nr. 3. Valoarea contractului este de 31.200 lei, fără TVA.
 
Despre Spiri Com SRL
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 5 iulie 2017, SC Spiri Com SRL a fost înfiinţată în anul 1992 şi are un capital social subscris de 200.000 de lei, integral vărsat. Unic asociat este Nelu Spiridon, acesta fiind şi administratorul societăţii ce are ca domeniu principal de activitate lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti n.c.a.
 
Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul 2016, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 1.236.976 lei, un profit de 41.268 lei şi 16 salariaţi.
 
În secţiunea Document puteţi consulta anunţul de atribuire al contractului de pe licitatiapublica.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii