Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2023 16:09 1751 Marime text
  • La începutul acestui an, Consiliul Județean Constanța a lansat licitația pentru furnizare și distribuție a produselor de panificație, a laptelui și produselor lactate destinate preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, pentru anul scolar 2022-2023
  • Valoarea totală estimată a celor două loturi fără TVA este de 9.861 413.76 lei
  • Potrivit e-licitatie.ro administrația județeană a anulat administrativ achiziția pentru ambele loturi
  • Vă reamintim, „Programul pentru școli al României” prevede acordarea gratuită de mere proaspete, lapte şi produse de panificație în limita unei valori zilnice
  • Reprezentanții CJC au precizat că fac toate demersurile necesare pentru deblocarea acestui program și vor relua procedura de achiziție a acestor servicii, însă demersurile sunt de durată

La începutul acestui an, Consiliul Județean Constanța a lansat licitația pentru furnizare și distribuție a produselor de panificație, a laptelui și produselor lactate destinate preșcolarilor din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, pentru anul scolar 2022-2023.

Achiziția urma să se realizeze pe două loturi: Lotul 1 – produse de panificație și Lotul 2 – lapte și produse lactate.

Limita valorică zilnică pentru porția de lapte de consum și produse lactate fara adaos de lapte praf este de 1,11 lei și pentru porția de produse de panificație este de 0,65 lei.

Valoarea totală estimată a celor două loturi fără TVA este de 9.861 413.76 lei.

Valoarea fără TVA a lotului Lotului 1 este de 4.881 888.00 lei iar valoarea fără TVA pentru Lotul 2 este de 4.979 525.76 lei.

Potrivit e-licitatie.ro administrația județeană a anulat administrativ achiziția pentru ambele loturi, vezi secțiunea „documente”.

Vă reamintim, „Programul pentru școli al României” prevede acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat de mere proaspete, lapte şi produse de panificație (biscuiți din făină integrală) în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porții de lapte, o porție de produse lactate și 5 porții de produse de panificație, cu încadrarea în sumele alocate acestei destinații. Dreptul de a primi produsele prevăzute, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au numai preşcolarii şi elevii prezenţi la cursuri.

Prin preşcolar/elev prezent la cursuri se înţelege preşcolarul/elevul care a frecventat cel puţin o oră de curs în ziua distribuţiei.
 

Ce spune Consiliul Județean despre situația creată?

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Consiliului Județean Constanța a făcut următoarele precizări:

„Programul „Laptele și cornul” este blocat din cauza lipsei de ofertanți. În urma unor modificării repetate a legii privitoare la acest program, au existat modificări de prețuri și cerințe tot mai mari impuse ofertanților, iar din acest motiv nu a fost înregistrată nici o ofertă din partea agenților economici. Am observat că în această situație se află și alte județe din România. Bineînțeles, facem toate demersurile necesare pentru deblocarea acestui program, prin reluarea procedurii de achiziție a acestor servicii, însă demersurile durează destul de mult, mai exact 135 de zile”.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Județean Constanța cumpără produse lactate și panificație pentru elevi și preșcolari pentru anul școlar 2023
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii