Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădiri aparţinând CFR SA Constanţa reabilitate de Stone Construct SRL. Firma este în proces cu Consiliul Judeţean Constanţa (documente)

ro

25 Apr, 2017 22:39 4138 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţionala de Căi Ferate „CFR" – SA Constanţa a atribuit recent două contracte de reparare de acoperişuri unei societăţi din Medgidia. Potrivit licitatiapublica.ro, primul contract prevede efectuarea de reparaţii la acoperişul clădirii district linii staţia Slobozia Veche. Lucrarea se va executa în staţia Slobozia Veche la clădirea districtului de linii şi constă în: demontare învelitoare din tablă, astereală şi sarpantă, execuţie sarpantă lemn, montat astereală, stratul de carton, învelitoare nouă din tablă, pazie, streaşina, jgheaburi şi burlane, ignifugarea lemnăriei, vopsirea streaşinilor din lemn şi a paziei, reparaţii la coşurile de fum. Pentru realizarea acestei lucrări au depus oferte trei societăţi, iar câştigătoare a fost declarată firma Stone Construct SRL din Medgidia contra sumei de 83.573,86 lei.

Aceeaşi firmă a mai obţinut un contract cu Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA pentru reparaţii acoperiş clădire călători şi district linii halta de mişcare Bărăganu. Lucrarea se va executa în halta de mişcare Bărăganu la clădirea de călători şi a districtului de linii şi constă în: demontare învelitoare din tablă, astereală, sarpantă, pazie şi streaşina din lemn; execuţie şarpantă lemn, montat astereală, pazie, streaşină din lemn, stratul de carton, învelitoare nouă din tablă; montat jgheaburi şi burlane din tablă; ignifugarea lemnăriei; vopsirea streaşinilor din lemn şi a paziei; reparaţii la coşurile de fum. Societatea Stone Construct va efectua aceste reparaţii contra sumei de 109.321,25 lei.

Despre Stone Construct SRL

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 20 aprilie 2017, societatea Stone Construct SRL a fost înfiinţată în 2001, are un capital social subscris de 60.000 de lei şi un obiect de activitate bazat pe „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociatul unic al firmei este Vasile Ivanof, care este şi administrator. Potrivit vrajitorul.eu, această firmă a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 3.079.105 lei, un profit net de 320.256 de lei şi 28 de angajaţi. Numele lui Vasile Ivanof mai apare în alte două firme, şi anume Sofocleos Construct SRL şi Contabilitate şi Expertize SRL, însă aceste societăţi au fost radiate.

Aceeaşi societate a mai câştigat anul trecut un contract cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru „Lucrări turnare placă peste punct de informare, aferente proiectului «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»”.Pentru că nu şi-ar fi primit banii la timp, administratorul Stone Construct SRL a dat în judecată CJC.

La sfârşitul lunii martie, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au decis să respingă cererea principală formulată de reclamanta SC Stone Construct SRL, în contradictoriu cu pârâtul judeţul Constanţa prin preşedintele CJC, ca nefondată .

„Admite cererea reconvenţională formulată de pârâtul – reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC în contradictoriu cu reclamanta – pârâta SC Stone Construct SRL. Obligă reclamanta- pârâtă ca în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti să pună la dispoziţia pârâtului – reclamant următoarele înscrisuri: copii de pe facturile fiscale privind achiziţia materialelor folosite în executarea contractului nr 12728/20.05.2016 , acte privind costul utilajelor si a transportului efectuat in executarea obiectului contractului şi raportate la situaţiile de lucrări prezentate. Respinge cererea conexa formulată de reclamanta SC Stone Construct SRL, în contradictoriu cu pârâtul reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC, ca nefondată. Admite cererea reconvenţională formulată de pârâtul – reclamant reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC în contradictoriu cu reclamanta – pârâta SC Stone Construct SRL. Obligă reclamanta- pârâtă ca în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti să pună la dispoziţia pârâtului – reclamant următoarele înscrisuri: copii de pe facturile fiscale privind achiziţia materialelor folosite în executarea contractului nr 12728/20.05.2016, acte privind costul utilajelor si a transportului efectuat in executarea obiectului contractului şi raportate la situaţiile de lucrări prezentate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la sediul Tribunalului Constanţa – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată , astăzi , 31.03.2017” – se arată în decizia instanţei.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii societăţii Stone Construct SRL au declarat pentru ZIUA de Constanţa că firma este autorizată pentru lucrul pe calea ferată şi că participă la mai multe licitaţii în domeniu. În ceea ce priveşte procesul cu Consiliul Judeţean Constanţa, reprezentanţii Stone Construct SRL au precizat că deja au atacat decizia instanţei cu recurs şi speră că va fi făcută dreptate.

În secţiunea Documente puteţi consulta anunţurile de atribuire ale contractelor de pe licitatiapublica.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii