Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cifră de afaceri uriaşă Încă o licitaţie câştigată de ATSA Industry SRL la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (document)

ro

23 Aug, 2016 00:00 3617 Marime text

 
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA a atribuit contractul „Servicii de întreţinere tehnică şi reparaţii curente pentru autospecialele şi utilajele aeroportuare din dotare” către ATSA Industry SRL, contract cu o valoare estimată totală de 500.000 de lei.
 
Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut, iar singurul ofertant care s-a arătat interesat de această licitaţie  a fost ATSA Industry SRL, societate care a venit cu o propunere financiară de 499.610 lei, fiind sprijinită şi de terţul susţinător Jarvis Co SRL, societate cu sediul în judeţul Braşov şi fondată în urmă cu 22 de ani. Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe portalul electronic al achiziţiilor publice la data de 29 iulie 2016, iar data-limită de depunere a ofertelor a fost 9 august a.c. Contractul a fost atribuit pe 12 august. Tipul procedurii a fost cerere de ofertă. Conform caietului de sarcini, în cadrul reviziei tehnice periodice a echipamentelor deţinute de aeroport, efectuată de ATSA Industry SRL, vor fi practicate doar operaţiile prevăzute în ghidul de service al fiecărui echipament.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante cu privire la organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire, respectiv toate persoanele care aprobă sau semnează documente emise în legătură cu sau pentru procedura de atribuire, inclusiv persoanele care aprobă bugetul aferent autorităţii contractante, necesar finanţării contractelor de achiziţie publică în cauză, sunt: Ionuţ Bogdan Artagea - director general, Mihail Horia Acatrinei - director economic, Nicuşor Sută - director operaţional, Gheorghe Zamani - director tehnic, Constantin Teodorescu - director dezvoltare, Georgiana Isac - şef oficiu juridic, George Mihail Dionisie, Adrian Pavel, Ovidiu Tănase, Călin Adria Meteş, Dorin Mitan - membri AGA, Dumitru Nancu, Eugen Marin, Mădălin Ion Marinescu, Iurin Pancencu, Dan Weiler, Cristian Moldovanu şi Dan Toader - membri CA.
 
Prin acest contract, societatea câştigătoare se va ocupa de întreţinerea tehnică şi reparaţiile autospecialelor şi utilajelor aeroportuare din dotarea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, printre care amintim: patru autobuze, patru autotractoare, o vidanjă avion, două benzi de bagaje şi şase scări de pasageri.

ATSA Industry SRL, în datele Registrului Comerţului

Societatea cu sediul în cartierul Ştefan cel Mare din municipiul Săcele, judeţul Braşov, a fost înfiinţată în anul 2004. Asociatul unic al societăţii este Ioana Adina Florea, născută în luna ianuarie a anului 1980, în judeţul Braşov.  Alin Cătălin Florea, născut în iunie a anului 1980, tot în judeţul Braşov, este administratorul societăţii începând din anul 2014. Domeniul de activitate al societăţii este reprezentat de „comerţul cu ridicata al altor maşini şi echipamente”, conform datelor de la Registrul Comerţului, accesate la 22 august 2016.

În anul în care a fost înfiinţată societatea, anul 2004, aceasta avea numele de ATSA Consulting SRL, fondatori fiind Ioana Adina Todor (viitoare Florea) și SC Saero SRL.
 
În anul 2007, Adina Ioana Florea (fostă Todor) a preluat acțiunile de la SC Saero SRL, devenind astfel asociat unic. În anul 2009, societatea a solicitat suspendarea activității pentru o perioadă de trei ani. Firma și-a reluat însă activitatea cu un an înainte, mai exact în 2011, pentru ca, în 2012, să-și schimbe numele în SC ATSA Industry SRL.
  
Societatea a avut în anul 2015 datorii totale de 264.400 de lei, venituri totale de 10.714.049 de lei şi cheltuieli totale în valoare de 9.875.746 de lei. În acelaşi an, societatea a avut doar trei angajaţi. Ne întrebăm şi noi cum se va descurca societatea să asigure mentenanţa necesară echipamentelor aeroportului cu doar trei angajaţi, în condiţiile în care în caietul de sarcini se precizează că „ofertantul va face dovada că în cadrul societăţii există personal de specialitate angajat ce va fi utilizat la îndeplinirea contractului”, aşa cum se arată în documente. De menţionat că, anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri uriaşă: 10.712.801 lei. Cifră în scădere faţă de anul 2014, când firma a avut o cifră de afaceri de 13.262.541 de lei, dar dublă faţă de anul 2013.

De câţiva ani buni, firma ATSA Industry SRL câştigă licitaţie după licitaţie cu aeroporturile din România

Numele societăţii ATSA Industry SRL este cunoscut aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. De câţiva ani buni, societatea câştigă licitaţiile organizate de SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA şi nu doar la noi în judeţ.  Societatea a câştigat doar în anul 2014 contracte cu aeroporturile din România de peste 13 milioane de lei, cu doar doi angajaţi.
 
În toamna anului 2013, SN Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ - Constanța SA a achiziționat, printre altele, și un utilaj aeroportuar de măturat și deszăpezit, dotat cu perie și suflantă. În acest sens, autoritatea contractantă a lansat procedura de licitație deschisă, la care s-a prezentat un singur ofertant. Așa cum reiese din procesul-verbal încheiat la ședința de deschidere a ofertelor, ofertantul a fost ATSA Industry SRL, care, de altfel, a și obținut contractul, contra sumei de 1.103.000 de lei.

ATSA Industry SRL este societatea care, în luna mai a anului 2014, a mai primit un contract de la aceeași autoritate contractantă, de data aceasta fiind vorba despre achiziționarea unui autobuz de pasageri cu platformă joasă și a unei surse de energie GPU pentru alimentare aeronave, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de lei.
 
Un an mai târziu, ATSA Industry SRL a mai câştigat un contract cu firma care deţine Aeroportul Kogălniceanu, contract în valoare de 376.600 de lei fără TVA, prin care compania patronată de soţii Florea a furnizat aeroportului mai multe utilaje aeroportuare.  
 
În secţiunea „Documente” poate fi consultat anunţul de atribuire, aşa cum a fost acesta publicat pe portalul licitaţiilor electronice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii