Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR cumpără piatră spartă pentru balastarea liniilor de cale ferată (document)

ro

01 May, 2016 23:51 2829 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract ce vizează achiziţia de „piatră spartă pentru balastarea liniilor de cale ferată - SRCF Constanţa”
.
Iată descrierea succintă a contractului, potrivit licitatiepublica.ro: „Furnizare piatră spartă 9.039 tone (categoria A 31,5÷50 mm), conform caietului de sarcini, pentru asigurarea stabilităţii căii ferate sudate şi menţinerea prismei de balast, pentru întreţinerea curentă, reparaţia periodică şi capitală a liniilor de cale ferată în exploatare. Piatră spartă va fi livrată în staţia Cataloi, în condiţiile de ambalare specificate în caietul de sarcini”. Contractul nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice.

Menţionăm că s-a organizat o licitaţie electronică. Dintre cele patru oferte primite, au fost admise trei,  numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul fiind SC Dunapref Cariere SRL, pentru suma de 340000.00 RON, fără TVA.

Înfiinţată în anul 2012, Dunapref Cariere SRL are sediul social în judeţul Tulcea. Capitalul social subscris este de 1.720.200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 86.010 lei.

Asociat unic al Dunapref Cariere SRL este SC CCCF - Drumuri şi Poduri Timişoara SRL (cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Opanez), reprezentat de Curten Rene, născut în 1970, la Köln, Germania. Administratorul societăţii este Ionel-Cristinel Tudose, activitatea principală fiind legată de „intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii“.

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii