Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:30 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce contract a câştigat Dunav SRL cu Autoritatea Navală Română (document)

ro

14 Jan, 2017 00:00 2108 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.  Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Autoritatea Navală Română a atribuit, prin licitaţie deschisă, contractul intitulat „Reparaţii capitale - construcţii plutitoare: LOT1 şi LOT2”.
 
Locurile principale de prestare sunt: ponton de acostare 1283 Galaţi, construcţie plutitoare 2199 Tulcea, construcţie plutitoare 2240 punct de lucru Sf. Gheorghe, conform licitatiepublica.ro.
 
Anunţul implică descrierea succintă a contractului: „LOT 1 - Reparaţii capitale Ponton acostare PA 1283 Căpitănia Portului Galaţi. Este necesară efectuarea reparaţiei capitale a pontonului de acostare PA 1283, deoarece, din anul 1990, anul construcţiei, nu a avut efectuată nicio andocare, reparaţie sau inspecţie pe uscat (măsurare a grosimii tablei la flotori). În conformitate cu Procedura Operaţională PO-61/2003 „Mentenanţa echipamentelor tehnice”, reparaţiile capitale la nave se execută la 12 ani cu andocarea navei, pentru aducerea navei într-o stare tehnică de funcţionare la parametrii normali. Sunt necesare lucrări de înlocuit ferestre tâmplărie lemn, uşi, duşumele, refăcut instalaţie încălzire, instalaţie electrică şi sanitară, curăţat şi vopsit ponton şi pasarela. LOT 2 - Reparaţii capitale Construcţie Plutitoare 2199 Căpitănia Portului Tulcea şi Construcţie Plutitoare 2240 Punct de Lucru Sf. Gheorghe. La ambele Construcţii Plutitoare s-au împlinit 12 ani de la data ultimei andocări; atât pentru buna menţinere şi conservare a tablei de la opera vie şi punte, cât şi în conformitate cu normele impuse navelor de navigaţie interioară, construcţia plutitoare trebuie andocată; cu această ocazie se vor face măsurători ale grosimii tablei pentru a se verifica îndeplinirea condiţiilor minime de rezistenţă. De asemenea, se vor executa şi verificări şi reparaţii la instalaţiile electrice şi sanitare. Acest tip de reparaţie se execută de societăţi specializate cu personal calificat”.
 
Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire. De menţionat că a fost publicat anterior un anunţ privind acelaşi contract. În secţiunea V, cea cu privire la atribuirea contractului, se precizează că pentru Lotul 1 - Reparaţii capitale PA1283 Căpitănia Portului Galaţi – a fost primită o singură ofertă, care a fost şi admisă. Numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul, pentru suma de 548000.00 RON, fără TVA, este Dunav SRL.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma câştigătoare are sediul social în Brăila şi un capital social subscris de 220 RON, integral vărsat. Asociatul unic este Al.Vasile Broasca. Prin urmare, are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Nu apare, în calitate de asociat, în alte firme.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii