Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARSVOM bagă în reparații șalupa de salvare Artemis! Valoarea contractului și firma câștigătoare (DOCUMENT)

ro

25 Aug, 2023 17:00 956 Marime text
 
 
 
  • Potrivit licitatiapublica.ro, contractul – în valoare de 1.156.600 de lei ( aproximativ 231 mii euro) – a fost atribuit societății comerciale Turbo Marine SRL, din Constanța.
 
Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) achiziționează servicii de reparații pentru reclasificare la șalupa de salvare Artemis.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul – în valoare de 1.156.600 de lei ( aproximativ 231 mii euro) – a fost atribuit societății comerciale Turbo Marine SRL, din Constanța.
 
Despre Turbo Marine SRL
 

Firma este fondată în anul 2012, iar conform Termene.ro, a avut în anul 2022 un profit de 467.500 lei, la o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei, cu trei salariați.
 
Sediul social este pe strada Amurgului nr. 81, din Constanța.
 
Asociați în companie sunt Petru Ogrinji – 40%, Suszana Stănică – 40% și Adrian Coteț - 20%. Suszana Stănică este administratorul societății. Ea mai este asociat în Suszi SRL.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Despre ARSVOM
 

Potrivit datelor oficiale, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare - ARSVOM, este instituție publică cu personalitate juridică și a fost înființata prin O.G.. nr. 33/2004, aprobată cu modificări și completari prin Legea nr. 337/2004.
 
ARSVOM este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigura activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare.
 
În îndeplinirea obiectului sau de activitate, ARSVOM are următoarele atribuții:
 
a) duce la îndeplinire obligațiile ce revin statului român prin convențiile și acordurile internaționale la care acesta este parte, referitoare la activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare;
 
b) îndeplinește sarcinile care îi revin din planul național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină;
 
c) execută intervenții în caz de poluare;

 
d) execută pe bază contractuală, conform Legii nr. 337/2004, următoarele prestări de servicii:
 

efectuarea operațiilor de căutare, asistență și salvare;
dezeșuarea, ranfluarea navelor și epavelor;
prestații de scafandrerie;
remorcaje interne și internaționale;
lucrări necesare la nave conform specificului activității;
stingerea incendiilor;
spargerea gheții în porturi și pe căile navigabile.

 
Conducere ARSVOM
 

 director general: Cretu Iulian
 director exploatare: Coroama Constantin
 sef serviciu planificare investitii: Pisica Cozmin
 sef serviciu economic: Anghel Carmen Nina
 sef birou tehnic: Lepadatu Romeo Marius
 birou resurse umane și comunicare: Juguleanu Nicoleta
serviciul coordonare și securitate operațională și comunicații: Iordan Lucian
 Grup Scafandri: Robescu Robert Marian


Artemis are capacitate de autoredresare și poate prelua la bord peste 44 de persoane
 

Artemis are capacitate de autoredresare și poate prelua la bord peste 44 de persoane, este dotată cu o ambarcațiune rapidă de urgență care poate atinge o viteză de peste 36 de noduri pentru recuperare și transfer persoane, intervenție în zona plajelor, platforma de transfer elicopter, capacitate de transport a cel putin 2 persoane pe targă, capacitate de stins incendii la nave și de intrare în zona cu perdea de foc pentru extragerea victimelor, carlig de remorcaj pentru intervenții de urgență, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervențiilor de căutare și salvare pe timp de noapte, cât și în cele de stins incendiul; instalație de comunicare voce, pe distanțe mari indiferent de starea vremii, echipament de interventie în caz de incendiu pentru personal specializat, echipamente specializate pentru recuperarea și transferul persoanelor din apă.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Unitatea Militară 02052 Mamaia Sat cumpără energie electrică și gaze naturale! Iată de la cine (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii