Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AJOFM Constanţa a cumpărat servicii de formare profesională de la Fundaţia Şcoala Portuară (document)

ro

10 Oct, 2016 18:33 1694 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a atribuit contractul privind „servicii de formare profesională - perfecţionare profesională în ocupaţia de stivuitorist“.
 
Obiectul contractului îl reprezintă „servicii de formare profesională pentru 25 şomeri indemnizaţi/neindemnizaţi aflaţi în evidenţele AJOFM Constanţa – curs de perfecţionare în ocupaţia stivuitorist, în localitatea Constanţa“.
 
Estimat iniţial la suma de 27.500 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 27.375 lei. Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Fundaţia Şcoala Portuară.
 
Fundaţia Şcoala Portuară Constanţa a fost înfiinţată în anul 1997, printr-un proiect de colaborare româno-danez cu finanţare PHARE, pentru a asigura formarea profesională a lucrătorilor portuari.
 
Proiectul a fost implementat de: Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului din România prin Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa şi Uniunea Generală a Sindicatelor din Danemarca.
 
Activitatea Fundaţiei este coordonata de Consiliul Director şi Comitetul Executiv, formate dintr-o reprezentare tripartita: Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa, Organizaţia Patronală Operatorul Portuar Constanţa şi Compania Naţionala Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
 
Fundaţia Şcoala Portuară Constanţa, constituita ca instituţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit îşi propune ca, prin activitatea sa, să vina în sprijinul lucrătorilor portuari, şomerilor, membrilor de sindicat, precum şi a altor solicitanţi, prin organizarea de cursuri de formare profesională a adulţilor în meseriile specifice sectorului portuar, cât şi în meseriile fără specific portuar.
 
Programele de formare profesională a adulţilor se finalizează cu certificări recunoscute la nivel naţional şi internaţional.
 
În vederea organizării unor programe de formare profesională de calitate, Fundaţia Şcoala Portuară a elaborat standarde ocupaţionale, planuri de pregătire, programe analitice şi suporturi de curs specifice ocupaţiilor/calificărilor din sectorul portuar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii