Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție de 2 milioane de lei O firmă din Galați „împușcă” primul contract public cu Primăria Eforie, județul Constanța (DOCUMENT)

ro

08 Apr, 2024 17:00 773 Marime text
  • Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea serviciilor de consultanță în managementul proiectului
  • Firma se află la primul contract de achiziție publică.
  • Valoarea contractului este de 2.349.000 lei, iar firma care și-a adjudecat contractul la data de 20 martie 2024 este Fortis Consult Partener SRL
 
Primăria orașului Eforie a atribuit, în urma unei licitații publice, un contract care vizează consultanța în managementul proiectulu pentru „Înființarea sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat”.
 
Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea serviciilor de consultanță în managementul proiectului (management operațional), necesare implementării de către personalul operatorului economic a obiectivelor și rezultatelor proiectului pentru „Înființarea sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat”, în conformitate cu prevederile din contractul de finanțare, conform caietului de sarcini. Vor fi realizate, în pricipal, următoarele documente/livrabile:
- rapoarte semestriale privind activitatea proprie;
- cererile de plată și de rambursare/prefinantare, respectiv dosarul cererilor de plată și/sau de rambursare/prefinantare (formulare tip, copii documente justificative etc.);
- minute de ședință; - rapoarte de progres ale proiectului;
- planul de implementare a proiectului;
- raport final de activitate.
 
Valoarea contractului este de 2.349.000 lei, iar firma care și-a adjudecat contractul la data de 20 martie 2024 este Fortis Consult Partener SRL, licitația apărând în platforma SEAP la dată recentă.
 
Amintim că în mai 2023, Primăria orașului Eforie a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru execuția lucrărilor pentru proiectul de înființare a sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat.
 
Obiectul contractului îl reprezintă achiziția de lucrări aferente proiectului mai sus amintit, urmând a fi realizate următoarele:
două clădiri ce vor adaposti funcțiuni necesare garării autovehiculelor pentru transport în comun pe timpul neutilizării, funcțiuni de întreținere, curățare și ingienizare a acestora atât la sfârșitul programului cât și între curse. De asemenea se creează facilități de încărcare cu energeie electrică atât a mijloacelor de transport în comun cât și a altor autoturisme. Acoperișul de tip terasă circulabilă va avea panouri fotovoltaice ce vor produce energie ce va fi stocată într-un sistem de 3MW care asigură sursa de back-up pentru funcționarea componentelor de alimentare din sistem: mijloace de transport în comun ecologice și autoturisme.
 
Se vor crea facilități pentru park and ride. Clădirile vor avea urmatoarele caracteristici:

• cladire 1- dimensiunile: pe latura lungă 26.52m, pe latura scurtă 71 m 20; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+1E+Ep; H atic: 12.20 m/ 10,70m; H liber 235.0 m;
• clădire 2- dimensiunile: pe latură lungă 45.46 m, pe latură scurtă 26.40 m; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+2E; H atic: 14.62 m/ 11,80m; H liber 227.5 m. Clădirea va adăposti și partea adiminstrativa a funcțiunii formată din birouri, vestiare, oficiu.
- pista de cicliști Eforie Nord – Eforie Sud, va fi executată din marcaje rutiere, cu următorul traseu: Strada Dorobanților - Bdul. Tudor Vladimirescu - Str. Mării - Strada Dr. Climescu - Str. Faleza - Str. Dezrobirii - Str. Faleza - Str. Mihai Eminescu - Str. Progresului;
- modernizare strada Progresului din localitatea Eforie Sud, prin amenajarea părții carosabile cu o lungime de 143 ml si profil transversal tip
- două stații de călători cu dimensiunea în plan de 5.70 m x 2.30m și înălțimea de 2.40m, cu sistem de bilete integrat pentru calatori și mobilier urban smart pentru încărcarea telefoanelor mobile, tablete etc. cu panouri fotovoltaice.

 
Valoarea totală a contractului este de 65.995.178,85 lei, iar firmele câștigătoare sunt Maristar COM SRL, Tritech Group SRL și Proplast Medi SRL. Atribuirea a avut loc pe 11 aprilie 2023.
 
 
Despre Fortis Consult Partener SRL
 
Societatea este fondată în anul 2018. Conform termene.ro, pe anul 2022, a raportat un singur salariat, o cifră de afaceri de 49.795 lei și un profit de 9.194 lei. Sediul social este în Galați, pe strada Cal. Smîrdan. Anca Zaharia este asociat unic și administrator. Ea mai apare ca asociat în Only SRL. Firma se află la primul contract de achiziție publică.
 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“. În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

 
Ce firme se vor ocupa de înființarea transportului în comun din Eforie? (DOCUMENT)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii