Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a initiat un proiect de realizare a unei troite a marinarilor

ro

18 Nov, 2009 16:57 1523 Marime text
dsc_0185.jpgLa iniţiativa prefectului Claudiu-Iorga Palaz, în parcul din faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa va fi ridicată o troiţă, ca simbol ocrotitor al tuturor marinarilor şi al lucrătorilor portuari.

Conform tradiţiei populare, Troiţa, unul dintre cele mai profunde simboluri creştine, îl reprezintă pe Mântuitorul Iisus Hristos răstignit pe cruce şi se instalează pe lângă fântâni, la răspântii sau în locuri legate de un eveniment. Ne dorim ca această troiţă, ce va fi realizată de meşteri din zona Sihăstriei Putna, să reprezinte în primul rând  un suport moral al tuturor celor care îşi leagă într-un fel sau altul destinul de mare, dar şi un loc de venerare a memoriei celor dispăruţi. a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Proiectul demarat de prefectul judeţului Constanţa a găsit susţinere din partea conducerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, urmând a se stabili de comun acord locaţia exactă a acestei troiţe ce se doreşte a fi finalizată la începutul anului viitor.

Nr.37/CP/17.11.2009
Cancelaria Prefectului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii