Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita E.S. Ambasadorul Regatului Maroc, Doamna Faouz El Achachabi, la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale

ro

28 Feb, 2014 18:41 1573 Marime text
Bucureşti, 27 februarie 2014: E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov, a primit în vizită de curtoazie pe E.S. Ambasadorul Regatului Maroc la Bucureşti, Doamna Faouz El Achachabi, însoţită de Doamna Siham Kemmou, Consilier.
 
Întâlnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes comun precum  relansarea cooperării în plan economic şi comercial între România şi Maroc,  organizarea unor delegaţii economice în cele două state sub egida Camerei de Comerţ Naţionale a României şi a Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie din Maroc, sub Înaltul patronaj al Ambasadei Regatului Maroc la Bucureşti şi al Ambasadei României la Rabat, fluidizarea informaţiilor economice şi de promovare comercială prin intermediul unei legături directe între Camera de Comerţ Naţională a României şi Ambasada Regatului Maroc la Bucureşti.
 
„Doresc ca printr-un schimb de delegaţii să ne concentrăm eforturile asupra  creşterii şi diversificării schimburilor şi cooperării în domeniul comerţului, a proiectelor comune şi a investiţiilor la nivelul anului 2014, în care ne aflăm acum. Cu certitudine doar prin  eforturile noastre comune vom reuşi, să organizăm delegaţii economice la Bucureşti şi la Rabat sau Casablanca, care să înregistreze rezultate pozitive”, a subliniat E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov.
 
La rândul său, E.S. Ambasadorul Regatului Maroc în România, vorbind despre obiectivele mandatului său, a precizat: „Sunt o persoană determinată si provocarea pe perioada mandatului meu în România este ca în viitor să reuşim să facem mult mai multe decât am făcut în ultimii ani, să ridicăm nivelul schimburilor bilaterale la nivelul  potenţialului economic de care ţările noastre dispun”.
 
În cadrul întrevederii a fost salutată relaţia excelentă de prietenie, diplomatică, tradiţională, care există şi se dezvoltă continuu între România şi Maroc, de la stabilirea relaţiilor diplomatice.
 
Nu în ultimul rând, Înaltul oaspete marocan l-a felicitat pe Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României pentru ineditul iniţiativei sale privind organizarea, în luna ianuarie a fiecărui an, a unui eveniment de Gală dedicat Corpului Diplomatic străin acreditat la Bucureşti, pentru a omagia înfiinţarea primei Camere de Comerţ în România în baza legii promulgate de Domnitorul A.I Cuza în anul 1864, eveniment despre care E.S. a spus că a aflat de la omologii D.S. că este unic în lume.
 
Întrevederea s-a încheiat într-o atmosferă prietenoasă cu încrederea deplină că propunerile făcute vor prinde contur în viitorul apropiat şi prin consemnarea în Cartea de Onoare a celor mai bune gânduri din partea ES Ambasadorul Regatului Maroc în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii