Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Initiative ale Camerei de Comert Internationale (ICC) benefice mediului de afaceri international

ro

15 Mar, 2010 14:27 1842 Marime text

Camera de Comerţ şi Industrie a României aduce la cunoştinţă două iniţiative ale Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC) benefice mediului de afaceri internaţional

Bucureşti, 11 martie 2010  - Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), membră a Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC) cu sediul la Paris,  aduce la cunoştinţă mediului de afaceri din România, două evenimente iniţiate de ICC ce se subscriu mandatului principal al organizaţiei internaţionale,  acela de a promova comerţul şi investiţiile trans-frontaliere.

În contextul globalizării mediului de afaceri,  ICC lansează un set de Reguli Uniforme pentru Garanţii la Cerere (URDG), ce va intra în vigoare în luna iulie a.c., iar în luna septembrie va lansa şi regulile Incoterms (Termeni de Comerţ Internaţional).  Aceste ediţii revizuite cuprind reglementări noi, clare şi precise, adaptate cerinţelor pieţii, dar şi viitoarelor evoluţii ale practicilor comerciale internaţionale.

Noile reguli pentru garanţii la cerere, cu denumirea URDG 758, sunt destinate a fi aplicate pe scară largă pentru garanţii la cerere de sute de miliarde de dolari, pentru asigurarea obligaţiunilor monetare şi contractuale, din contracte interne şi internaţionale. Regulile sunt acceptate la nivel internaţional, în domeniile bancar, vamal, marketing şi finanţe.

Regulile Incoterms 2010, ce vor fi lansate în luna septembrie,  sunt un exemplu «de standardizare a unui instrument internaţional de afaceri. Utilizarea lor în contractele internaţionale de vânzări aduce certitudinea legii în tranzacţiile comerciale, odată cu simplificarea redactării contractelor internaţionale », după cum spunea Emmanuel Jolivet, Consul General al Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC.   Aceste reguli sunt facultative, iar aplicarea lor este dependentă de voinţa părţilor.

Camera Naţională va organiza o serie de manifestări prilejuite de lansarea oficială a acestor două broşuri, la care vor participa membrii ai Comitetului Naţional ICC pentru România, membrii CCIR şi firme care aplică aceste reguli în cadrul contractelor comerciale pe care le încheie cu parteneri străini.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii