Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberarea avizului de forta majora

ro

19 Jul, 2012 18:40 1750 Marime text

In atentia agentilor economici

Eliberarea avizului de forta majora

            Avand in vedere instiintarea transmisa de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Agricultura a judetului Constanta, corelata cu datele comunicate de catre Administratia Nationala de Meteorologie – Centrul meteorologic Regional Dobrogea privind evenimentele meteorologice inregistrate pe raza judetului Constanta, ce au dus la scaderea productiilor la culturile insamantate in toamna anului 2011 si a celor insamantate in primavara anului 2012, va aducem la cunostinta faptul ca agentii economici afectati pot solicita Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, eliberarea de avize de forta majora.

Rolul acestor avize este de a exonera de raspundere contractuala partea care invoca evenimentul de forta majora si care nu si-a indeplinit sau nu-si poate indeplini, total sau partial, obligatiile asumate prin contract, fata de partenerul contractual.

Reamintim pe aceasta cale ca, potrivit reglementarilor legale, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta are atributia exclusiva de a aviza cazurile de forta majora, in raza judetului Constanta.

Aceste avize pot fi solicitate Directiei Juridice si Arbitraj din cadrul CCINA Constanta.

Solicitarea trebuie sa cuprinda prezentarea faptica si detaliata a evenimentului, consecintele acestuia in relatia cu partenerul contractual si sa fie sustinuta de inscrisuri doveditoare, dupa caz. Consultanta in ceea ce priveste intocmirea dosarului este asigurata cu titlu gratuit de personalul specializat al Directiei Juridice.

--------------------------------------------------------------------------------
Cristina Munteanu
Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta
Cabinet Presedinte - Sef cabinet
Web: www.ccina.ro
Adresa: 900457 Constanta, Bd. Alex. Lapusneanu 185A

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii