Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR lansează noul depozit MaxiPlus în lei pe 2 ani cu dobândă fixă de 14% la scadenţă

ro

04 Oct, 2011 15:27 1536 Marime text

BCR lansează noul depozit MaxiPlus în lei pe 2 ani cu dobândă fixă de 14% la scadenţă

· Dacă se optează pentru constituirea depozitului prin intermediul serviciului de canale alternative BCR dobânda ajunge la 14,5% la scadenţă

· Dobânzile la depozitele în EUR cresc cu 0.50pp pe toate maturităţile

· Promoţia "Bonus de dobândă pentru clienţii cu cont de salariu la BCR” continuă şi în luna octobrie: +0.50pp la depozitele la termen standard şi +0,25pp la conturile de economii

Bucuresti, 04 septembrie 2011 – Banca Comercială Romană (BCR) lansează, începând de astăzi, pentru clienţii săi persoane fizice un nou depozit în lei pe 2 ani cu dobândă fixă de 14% la scadenţă - MaxiPlus.
 
“Evolutiile recente ale pieţei bancare arată că românii au redevenit preocupaţi să economisească. Acest lucru este un semnal bun pentru o ţară care are una dintre cele mai scăzute rate de economisire şi care, în contextul internaţional actual, trebuie să-şi revizuiască modelul de creştere. BCR vine, astfel, în întâmpinarea lor cu o ofertă deosebită - depozit pe 24 de luni, dobândă fixă de 14% la scadenţă, fără comision de retragere. În plus, dacă clienţii doresc să îşi retragă banii înainte e termen beneficiază de dobânzi extreme de atractive”, a declarant Catalina Nicoleta Zincenco, Șef Departament în cadrul Direcţiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.
 
În plus, pentru depozitele constituite prin intermediul serviciului de  canale alternative BCR dobândă ajunge la 14,5% la scadenţă.
 
Depozitul MaxiPlus nu are o sumă minimă de deschidere iar la scadenţă, sau oricând după această dată clienţii NU plătesc comision de retragere numerar.
 
În cazul în care clienţii lichidează depozitul înainte de data scadenţei, banca bonifică următoarele dobânzi pentru perioada de deţinere a depozitului:
 
· până la 6 luni: 3% pe an

· 6 - 12 luni: 4% pe an

· 12 - 18 luni: 5% pe an

· 18 - 24 luni, exclusiv data scadenţei: 6% pe an
 
De asemenea, BCR majorează, începând de astăzi, dobânzile la depozitele în EUR cu 0,5pp pentru toate maturităţile.
 
“In prima jumătate a acestui an depozitele în lei atrase de la populaţie, la nivelul sistemului bancar românesc, s-au majorat cu 7% (iunie 2011 faţă de iunie 2010), ritm dublu faţă de semestrul întâi din anul precedent. Pe primul loc în topul românilor care au economisit se număra bucureştenii, urmaţi de oltenii şi ardelenii. Pe următoarele locuri se situează moldovenii şi muntenii. Deşi trendul este pozitiv, rămâne încă prezent un element de vulnerabilitate: scadenţele foarte scurte ale depozitelor (95% sunt până la 1 an), în ciuda faptului că, de regulă, ele sunt destul de stabile. Probabil că şi oferta băncilor pe maturităţi mai lungi nu a reuşit până acum să fie suficient de atractivă pentru a modifică acest comportament”, a precizat Catalina Nicoleta Zincenco, Șef Departament în cadrul Direcţiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.
 


*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 214,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 496,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 49.5%.

BCR - Comunicare Externă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii