Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi masuri propuse pentru realizarea serviciului de informatii 23.12.2008

ro

23 Dec, 2008 19:17 1110 Marime text
Noi măsuri propuse pentru realizarea serviciului de informaţii privind abonaţii şi a registrelor abonaţilor

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii supune consultării publice un proiect de decizie care are ca scop stabilirea datei de 31 iulie 2009 ca dată limită de punere la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal desemnaţi pentru furnizarea de servicii de informaţii privind abonaţii şi pentru registrele abonaţilor a bazelor de date de către furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonaţilor.

"Întrucât ANC va demara în scurt timp procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru serviciile de informaţii privind abonaţii şi pentru registrele abonaţilor, iar desemnarea acestora se va realiza cel mai târziu în cursul lunii martie 2009, considerăm necesar ca termenul până la care furnizorii de telefonie trebuie să pună la dispoziţia furnizorilor de serviciu universal bazele de date cu proprii abonaţi să fie 31 iulie 2009", a declarat Liviu Nistoran, preşedintele ANC.

Serviciul de informaţii privind abonaţii şi punerea la dispoziţie a registrelor abonaţilor sunt servicii incluse în sfera serviciului universal, furnizarea acestor servicii având drept scop promovarea concurenţei, dar şi asigurarea posibilităţii fiecărui utilizator de a avea la dispoziţie informaţii privind abonaţii furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului.

Proiectul de decizie pentru modificarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.074/2004 privind implementarea serviciului universal în sectorul comunicaţiilor electronice poate fi consultat pe pagina de internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 05.01.2009, pe adresa sediului central al ANC (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul departamentelor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din Romania si veghează la respectarea acestora. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANC vizitati www.anrcti.ro.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii