Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind memorandumul semnat de AEP și CEC Albania

ro

20 Oct, 2015 13:09 1032 Marime text
Comunicat de presă
privind semnarea unui memorandum între Autoritatea Electorală Permanentă și     Comisia Electorală Centrală din Republica Albania,
pentru asistență în domeniul electoral
 
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Albania au semnat luni, 19 octombrie 2015, un memorandum de asistență și colaborare în domeniul electoral.

Cele două părți și-au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale din țările lor, colaborarea urmând să se concretizeze în schimbul de informații și de expertiză privind soluțiile legislative și tehnice în materie de management electoral, dar și în proiecte comune de îndrumare a personalului electoral și de educare a alegătorilor.

AEP și CEC din Republica Albania se angajează, potrivit prevederilor memorandumului, să promoveze colaborarea în domeniul managementului electoral pe segmente de interes identificate de comun acord.

Memorandumul a fost semnat, din partea AEP, de domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, vicepreședinte, iar din partea CEC Albania de doamna Lefterije Luzi, președinte.

Semnarea memorandumului a avut loc în prezența Excelenței Sale, domnul Ilir Tepelena, Ambasador al Republicii Albania în România, la sediul Autorității Electorale Permanente.
Până în prezent, AEP a încheiat memorandumuri de colaborare bilaterală cu organismele de management electoral din Ucraina, Republica Moldova și Libia, precum și acorduri multilaterale cu instituții similare din Georgia, Lituania, Letonia, Bosnia şi Herțegovina, Ucraina, Macedonia, Bulgaria, Belarus și Slovenia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii