Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studentilor Romani din Strainatate saluta Legea Educatiei Nationale

ro

09 Apr, 2010 13:08 1582 Marime text

Liga Studenţilor Români din Străinătate salută Legea Educaţiei Naţionale

Bucureşti, 9 aprilie 2010. Ca studenţi români în străinătate, dispunem de experienţa studiului în sisteme educaţionale diferite, dintre care multe şi-au dovedit eficacitatea.

În acest sens, recunoaştem în proiectul de lege al MECTS expresia principiilor fundamentale pe care se întemeiază succesul educaţiei superioare în cadrul universităţilor de prestigiu din întreaga lume: principiul valorii, al competenţei şi meritocraţiei.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) salută descentralizarea, transparenţa, accentul pe calitate, autonomia universitară şi crearea premiselor unei competiţii adevărate în învăţământul superior românesc, aşa cum propune proiectul MECTS.

Credem că învăţământul românesc poate deveni competitiv numai printr-un cadru legal care determină instituţiile educaţionale să aleagă între succes bazat pe performanţe reale şi eşec datorat mediocrităţii academice şi manageriale. Potrivit viziunii LSRS, proiectul de lege aflat în dezbatere răspunde acestei nevoi din sistemul educaţional românesc.

„Proiectul propus este mai mult decât o lege: este o nouă mentalitate. Conform acesteia, calitatea şi performanţa sunt răsplătite, iar mediocritatea şi impostura academică sunt sancţionate. La fel se întâmplă şi în străinătate: poţi reuşi—ca student, profesor sau ca universitate—numai dacă demonstrezi că eşti mai bun decât ceilalţi. Iar LSRS susţine cu tărie această gândire, ca fundament al unui nou sistem”, a declarat Costin Elefteriu, Secretar General şi co-fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

În acelaşi timp, LSRS recunoaşte potenţialul de îmbunătăţire a prezentului proiect de lege. În acest sens, LSRS este solidară cu studenţii din România şi sprijină poziţia oficială a organismului reprezentativ al acestora, Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), faţă de proiectul Legii Educaţiei Naţionale înaintat de MECTS.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României. 

Contact:   
Costin Elefteriu, Secretar General LSRS

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii