Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:37 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - AEC si LSUMC

ro

11 Jan, 2014 19:22 921 Marime text
Principala misiune a Ligii Studenților Universitatea Maritimă din Constanța este aceea de a reprezenta și promova interesele studenților  pe plan educaţional, social, cultural, economic.

Având în vedere ultimele declarații ale Primarului Municipiului Constanța, d-nul Radu Mazăre, LSUMC ,membra ANOSR, este profund dezamagită de atitudinea acestuia, de modalitatea în care acesta își rezervă dreptul de a sfida Legea Educației Naționale și de modul în care autoritățile locale decid să acționeze în urma cererii noastre. Alaturi de el regăsim întreaga clasă politică, aici incluzând atât actuala guvernare cât și cea precedentă.
În continuare LSUMC alături de Asociația Elevilor din Constanța vom face absolut tot ce ne va sta in putință ca drepturile studenților și elevilor din Municipiul Constanța, stipulate prin lege să fie respectate.

Primarul Municipiului Constanța a declarat în cadrul unei emisiuni radio că a aflat de nemulțumirile elevilor și studenților privind lipsa subvenției cu 50% la abonamentul la transportul local în comun. De asemenea, acesta nu este dispus să le asigure acest drept întrucât acesta afirma că deja beneficiază de o reducere similară peste 17 000 de elevi ale căror familii nu depașesc un buget lunar de 1500 lei și primesc subvenție la caldură.

Același primar a declarat în cadrul aceleiași emisiuni radiofonice că el nu va acorda subvenție la transportul în comun ”de ce sa platesc subventie studentului din Galați care termină facultatea și apoi pleacă din Constanța”, lucru ce,subliniem, contravine legislației în vigoare. Acest drept este stipulat in Legea Educatiei Nationale și problema apare și în cazurile celor care studiază în municipiul Constanța dar au domiciliul în afara acestuia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii