Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia Green Revolution va invita la deschiderea primului centru “I’Velo” din Mamaia

ro

15 Jul, 2010 15:26 1461 Marime text

Asociatia Green Revolution va invita la deschiderea primului centru “I’Velo” din Mamaia

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, vor deschide un centru “I’Velo” la Mamaia, cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta.

Deschiderea centrului I’Velo de la Mamaia, care va avea loc pe 16 iulie 2010, la ora 10.00, pe faleza din Mamaia, in zona Hotelului Iaki.

Amplasat in zona hotelului Iaki, centrul va oferi amatorilor 150 de biciclete, cu care acestia se vor putea plimba gratuit. In cazul in care constantenii se vor dovedi mari amatori de plimbare pe doua roti, “I’Velo” ar putea beneficia si de un al doilea centru de inchiriere.

Bicicletele “I’Velo” pot fi inchiriate zilnic intre 10.00-22.00. Inchirierea se va face pe baza unui act de identitate (buletin, carte, carnet de sofer sau pasaport), iar perioada maxima pentru o plimbare este de 2 ore. In acest mod, Asociatia Green Revolution doreste sa ofere cat mai multor constanteni posibilitatea de a pedala pe bicicletele “I’Velo”.

“Deschiderea pe care am gasit-o la nivelul autoritatilor locale ne bucura nespus. Parteneriatul incheiat cu Primaria Municipiului Constanta exprima faptul ca protectia mediului nu mai este doar o preocupare a asociatiilor de mediu. Lucrurile au devenit o prioritate pentru autoritati, iar bicicleta este privita de acestea ca un mijloc de transport sustenabil. O astfel de abordare din partea Primariei Municipiului Cluj-Napoca nu ne poate decat bucura”, a declarat Corneliu Belciug, director de programe al Asociatiei Green Revolution.

Un alt aspect extrem de important este faptul ca Asociatia Green Revolution va crea opt locuri de munca la nivelul orasului Constanta, in plina criza economica. Cele opt locuri de munca din Constanta nu sunt primele si ultimele puse la dispozitia tinerilor de catre Asociatia Green Revolution. La ele se adauga cele 50 de locuri de munca din Bucuresti, dar si cele realizate prin deschiderea centrelor din Targu-Mures, Cluj-Napoca si Iasi.

“I’Velo” este primul proiect national de bike-sharing gratuit din Romania, demarat sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor. In  Bucuresti “I’Velo” are trei centre de inchiriere, doua in Parcul Herastrau si unul in Parcul Tineretului. In curand, “I’Velo” va avea la Bucuresti si un al patrulea centru, in Parcul Izvor, care va duce numarul bicicletelor destinate bucurestenilor la 550.
Centrele “I’Velo” din Bucuresti au fost vizitate de la lansare de 45.000 de bucuresteni, in timp ce recordul de inchirieri intr-o singura zi este de 852, la centrul Expo-Flora din Parcul Herastrau.

In afara de Mamaia, proiectul “I’Velo” a mai ajuns in aceasta vara si la Iasi, Cluj-Napoca si Targu Mures. In Iasi, Mamaia si Cluj el ofera spre inchiriere cate 150 de biciclete, in timp ce la Targu Mures sunt disponibile 100 de biciclete.

Proiectul national de bike-sharing gratuit “I’Velo” este realizat in parteneriat cu Rainbow Company Production, care pune la dispozitie mobilierul stradal si sistemele de securizare pentru biciclete.

Asociatia Green Revolution s-a infiintat in anul 2009, promovand ecologia urbana si punand in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul “Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea picnicului si Legea colectarii selective in institutiile publice. De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite “Romania in drum spre Copenhaga”, “Romania si schimbarile climatice” sau “Romania, intre Copenhaga si Cancun”, realizate in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution a demarat primul proiect de bike-sharing gratuit din Romania, “La Pedale”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii