Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turismul în Delta Dunării

ro

14 Jul, 2011 15:27 1975 Marime text
In urma intalnirii ce a avut loc  in cursul zilei de miercuri, 6 iulie a.c., intre delegatia Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, reprezentantii Consiliului Judetean Tulcea, Primaria Tulcea,  Asociatia Patronala in Turismul din Delta Dunarii si reprezentantii Aeroportului “Delta Dunarii” Tulcea  s-au identificat mai multe probleme care, pe termen mediu si lung, ar putea afecta  operatorii din turism din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
   Ca si turismul de pe Litoral, turismul din Delta Dunarii are nevoie urgent de o strategie prioritara de dezvoltare si de o promovare masiva, eficienta si focusata pe grupurile de turisti tinta, care sa atraga cat mai multi turisti romani si straini.
    Problema principala care ar putea bloca activitatea turistica in judetul Tulcea ar fi adoptarea Hotararii de Guvern privind circulatia ambarcatiunilor de agrement din Delta Dunarii.  Aceasta hotarare legislativa a fost stabilita de catre Ministerul Mediului fara consultarea mediului privat asociativ.
     Printre alte  probleme identificate impreuna  cu agentii comerciali din judetul Tulcea au fost:  posibilitatea achizitiei combustibilului fara acciza si taxa de drum pentru posesorii de barci si hoteluri plutitoare prin autorizarea unuia sau mai multor agenti economici in Tulcea si Delta Dunarii care sa livreze combustibil pe apa si posibilitatea platirii taxei de acces in Rezervatie la locatiile turistice autorizate.
    La nivelul judetului Tulcea s-au demarat tratative intre reprezentantii Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, Asociatiei Patronatului in Turismul in Delta Dunarii , Primaria Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in vederea constituirii unui parteneriat solid care sa rezolve o parte din aceste probleme si care sa permita ca in anii urmatorii Delta Dunarii sa devina cu adevarat unul din pilonii brandului turistic de tara promovat in strainatate.
  Corina Martin “Am stabilit impreuna cu membrii nostri din Delta ca este momentul sa pregatim lansarea unui nou program special ce va fi inclus in Campania ANAT "Vacanta in tara mea”, si care se va numi " Delta Dunarii pentru toti ". Programul va functiona exact ca si programul “ Litoralul pentru toti” - turistii beneficiaza de un anumit numar de nopti de cazare, in perioada de extrasezon, la cel mai mic tarif de vacanta din timpul unui an.
   Vom organiza infotripuri cu agenti de turism romani si straini, pentru a cunoaste acest produs turistic cu un specific aparte, vom organiza evenimente, ne preocupa atragerea de trafic aerian spre Delta, extinderea pistei de aterizare a aeroportului Tulcea, trecerea plajei Sulina in administrarea autoritatilor locale, lobby pentru modificarea legislatiei in sensul favorizarii investitiilor pentru un turism durabil in Delta Dunarii si alte cai pentru o mai buna promovare a destinatiei.
    Ne bazam in continuare pe sprijinul autoritatilor locale din judet, impreuna cu membrii Patronatului hotelier Delta Dunarii, care va deveni in curand cea mai solida voce in apararea intereselor investitorilor din judetul Tulcea, alaturi de Asociatia Litoral-Delta Dunarii.
 
           Este necesar insa sa atragem din nou atentia MDRT precum si Ministerului Mediului, avand in vedere ca situatia turismului in Delta Dunarii continua sa nu beneficieze concret de nici un fel de masuri stimulative si prioritare din partea autoritatilor publice centrale, dincolo de promisiuni si angajamente verbale “ .
 
    Corina Martin                                                                             Daniel Ilusca
      Presedinte                                                                                Presedinte
Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea                     Asociatia Patronatului din Turismul
       Turismului  Litoral – Delta Dunarii                                                in  Delta Dunarii
         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii