Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:51 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații importante ale președintelui BEJ. O femeie din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de vot multiplu

ro

10 Nov, 2019 13:51 2695 Marime text


Magistratul Denis Gabriela Ghervase, preșeședintele Biroului Electoral Județean Constanța a precizat că până la ora 13.30  au fost înregistrate maximum 10 sesizări legate de procesul electoral. Judecătorul spune că aspectele sezizate sunt minore și toate au ajuns la Inspectoratul Județean de Poliție, BEJ fiind doar informat în legătură cu acestea.
În acest moment, în municipiul Constanța s-a întocmit dosar penal în cazul unei femei de 62 de ani din municipiul Constanța, care a încdercat să vitoze de două ori.  Prima oară a votat la ora 9.30 la o secție de votare cu  cartea de identitate valabilă iar a doua oară la ora 11.30 , în secția de votare 112 , unde femeia în cauză a prezentat o carte de identitate pe care o declasera pierdută. Potrivit biroului de presă al IPJ Constanța, în cauză , politiștii secției 4 au întocmit dosar penal pentru tentativă de vot multiplu, care se pedepsește cu amendă sau închisoare de 6 luni la 3 ani. 
O altă sesizare, viza faptul că un alegător a venit să voteze cu un câine periculos, fără botniță. 
În ceea ce privește voturile pe liste suplimentare, președintele BEJ spune că în municipiul Constanța au votat peste 6000 de alegători în special în secțiile arondate campusului universitar și Academiei Navale Mircea cel Bătrân, în timp ce, la nivel de județ peste 15300 de persoane au votat pe liste suplimentare.

IPJ face cercetări în cazul primarului de la Dumbrăveni

În ceea ce privește situația din localitatea Dumbrăveni, unde primarul PSD Stelian Clinciu ar fi fost fotografiat oferind bani președintei secției de votare din satul Furnica, judecătorul Ghervase afirmă că nu are nicio sesizare. Primarul ar fi recunoscut că banii au fost înmânați pentru ca membri secției de votare să își cumpere de mâncare. Este vorba despre suma de 150 de lei. În această speță, IPJ transmite că s-a autosesizat și efectuează verificări cu privire la situație.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii