Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O singură sesizare şi nicio contestaţie Campanie electorală lipsită de incidente, la Constanţa

ro

28 Oct, 2014 00:00 2289 Marime text
De primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 ne mai despart doar câteva zile. Dacă în anii trecuţi orice campanie electorală era, în judeţul Constanţa, prilej pentru atacuri, pentru gesturi lipsite de fair play între candidaţi, respectiv între partide, precum şi pentru sesizări şi contestaţii depuse la Biroul Electoral Judeţean, campania pentru proximele alegeri a fost, cel puţin până în prezent, lipsită de incidente. Surprinzător, în condiţiile în care judeţul Constanţa părea să fie „terenul” ideal pentru o campanie tensionată, negativă, caracterizată de multe incidente.
Până la momentul actual, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a fost înregistrată o singură sesizare. Amintim că este vorba despre plângerea formulată de ACL Constanţa pe tema pliantelor defăimătoare la adresa candidatului său la prezidenţiale, Klaus Iohannis. BEJ Constanţa a dispus, pe 23 octombrie, ca Alianţa PSD-UNPR-PC să înceteze difuzarea către public, în mod direct sau prin intermediul CN Poşta Română SA, a pliantelor menţionate. Interesant, ieri după-amiază, potrivit spuselor judecătorului Adrian Oprea, Biroul Electoral Central a admis contestaţia Alianţei PSD-UNPR-PC Constanţa legată de acele pliante. Astfel, soluţia BEJ Constanţa a fost practic desfiinţată. Până la închiderea ediţiei, decizia BEC nu fusese publicată pe site.

În ceea ce priveşte contestaţiile, nici măcar una nu a fost înregistrată, până la ora aceasta, la BEJ Constanţa.
De remarcat este, totodată, că şi în mediul rural constănţean, altădată extrem de agitat în timpul campaniei electorale, nu au fost evenimente ieşite din comun.

Amintim că BEJ Constanţa este condus, în contextul alegerilor prezidenţiale 2014, de judecătorul Geta Cristina Ghernaja (preşedinte). Locţiitor al preşedintelui este judecătoarea Andreea Bianca Stoianoglo. Membru al BEJ şi purtător de cuvânt este judecătorul Adrian Oprea, iar membru din partea Autorităţii Electorale Permanente, Andrei Octavian Fulop.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii