Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale „Nu mă lupt cu Ponta, ci cu sistemul din spatele lui“ (galerie foto)

ro

13 Oct, 2014 00:00 2698 Marime text


Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, s-a aflat, sâmbătă, la Constanţa, pentru a participa la un miting electoral.


Alături de aspirantul ACL la mandatul de preşedinte au fost lideri centrali şi judeţeni ai PNL şi PDL, precum Vasile Blaga, preşedintele PDL, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, deputatul PNL Ludovic Orban, europarlamentarul Theodor Stolojan, dar şi liderii judeţeni ai ACL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir şi senatorul Gigi Chiru. Mitingul a reunit peste 10.000 de oameni din judeţul Constanţa şi judeţele limitrofe şi a debutat pe acordurile piesei „Fie să renască“ a trupei Phoenix.



Toţi liderii ACL prezenţi, sâmbătă, la Constanţa, la mitingul electoral organizat pentru Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidenţiale, au criticat dur actuala guvernare şi în special pe premierul Victor Ponta. În acest sens, deputatul PNL Ludovic Orban l-a sfătuit pe primul ministru ca, în ziua scrutinului prezidenţial, să stea acasă. „Ponta, stai acasă, nu veni la meci! Ponta, porţi ghinion României, retrage-te din cursă, pentru că românii nu te vor!“, a declarat parlamentarul liberal.

Ceva mai vehement, senatorul PNL Puiu Haşotti nu a ezitat să-l numească pe premier drept „un plagiator dovedit“. „Ce este un plagiator? Un hoţ şi un mincinos“, a venit imediat definiţia lui Haşotti pentru plagiat.
În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, acesta a explicat că nu Victor Ponta este adversarul său, ci sistemul din spatele acestuia: „Se spune că mă lupt cu candidatul Ponta, că noi doi vom intra în turul doi. Daţi-mi voie să vă spun ceva, apropo de luptă. Victor Ponta reprezintă un sistem. În spatele lui sunt toţi baronii, sunt toate găştile de partid, el a dezamăgit, dar sistemul îl împinge înainte. Eu, de fapt, nici nu mă lupt cu Victor Ponta, mă lupt cu sistemul pe care îl reprezint şi nu mă lupt pentru mine, mă lupt pentru voi“, a precizat Iohannis.



În aceeaşi ordine de idei, Klaus Iohannis, actualul primar din Sibiu, a ţinut să menţioneze că lucrurile trebuie schimbate de la vârf, dar şi că modelul din Sibiu poate fi aplicat în întreaga ţară. „Eu am dovedit în Sibiu că se poate şi voi dovedi că în toată România se poate mai bine. Ne merge prost pentru că suntem conduşi prost. Trebuie să schimbăm lucrurile la vârf. Mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru români“.
Mitingul electoral a avut loc în Piaţa Far, zonă care, în alte campanii electorale, a găzduit numeroase evenimente marca PSD, dar şi Radu Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii