Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Judecarea amânată Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a exclude alianţa de la alegerile din 9 iunie

ro

18 Mar, 2024 12:27 561 Marime text

UPDATE:

Judecarea contestației depuse de Alianța Dreapta Unită la ÎCCJ s-a amânat!

Liderii alianței au făcut contestație la ÎCCJ, însă astăzi PMP a cerut amânarea cauzei pe mâine. Înalta Curte a amânat judecarea cauzei pentru mâine, 19.03.2024, ora 14:00. Avocatul petentului a cerut amânarea cauzei și acordarea unui termen scurt, de 1 zi, în vederea discutării conexării a două dosare între care există o strânsă legătură (contestații în baza cărora au fost înregistrate cele două dosare). Completul a admis cererea, motivul de amânare fiind cel invocat de procuror și a dispus emiterea unei adrese către BEC pentru a comunica la dosarul cauzei procesul-verbal.


ȘTIREA INIȚIALĂ:

Alianţa Dreapta Unită a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianţei la solicitarea Partidului Social Democrat (PSD).

"Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot", a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii