Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regiunea Sud-Est in atentia FSE bani europeni pentru integrarea sociala a grupurilor dezavantaje

ro

13 Aug, 2009 16:39 4544 Marime text

lansare_proiect.jpgMiercuri, 12 august a.c.,  începând cu ora 11.00, Agenţia Naţională pentru Romi a lansat la Centrul Internaţional de Conferinţe - Complex Doina din staţiunea Neptun, proiectul Împreună pentru o societate mai bună Regiunea Sud-Est,  finanţat  din  Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul este destinat persoanelor  de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor  cu venituri scăzute. Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională, înfiinţarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor. Astfel, vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, iar 2000 de persoane vor fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

În paralel cu prezentarea programului, în foaierul centrului de conferinţe a avut loc o expoziţie a meseriilor tradiţionale ale romilor (argintari, lingurari, căldărari,  florari) care vor face, alături de invitaţi, o demonstraţie de îndemânare în realizarea produselor expuse.

" Avem datoria de a apăra egalitatea de şanse, de a apăra dreptul de participare a tuturor  oamenilor pe piaţa muncii, de a proteja demnitatea oamenilor. Este timpul să dăm cuvântul proiectelor şi  să  ajutăm la crearea unor  poveşti de succes despre persoane cu dizabilităţi care-şi pot pune în valoare competenţele şi abilităţile, despre persoane de etnie romă, despre mesteşugari care-şi deschid  propria micro-intreprindere, despre oameni care să zâmbească mai des. Este timpul investiţiei în oameni", a declarat Robert Laurenţiu Iapornicu, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi.

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la următoarele date de contact: info@anr.gov.ro ; telefon: 0721 069 194 Persoana de contact: Adriana Barbu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eye 16 Jun, 2010 16:20 Nu am nimic cu etnia tiganeasca doar ca banii alocati pentru integrare in societate sunt bani aruncati din buzunarul contribuabililor. Aceasta etnie cu mici exceptii nici-o data nu se va integra in societatea normala. O alta capcana denumirea lor in "rromi" in loc de tigani menita ca cetatenii europeni sa faca confuzia intre tigani si romani. In mod oficial ar trebui sa nu se uzeze de denumirea de rromi pentru ca denumirea de tigan in sine nu face de rusine acest neam - doar comportamentul.....