Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana Parcului Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior – 5-9 octombrie 2009

ro

01 Oct, 2009 20:31 1331 Marime text

Ca in fiecare an, icepand din 2006, in prima saptamana din luna octombrie, Agentia Regionala Pentru Protectia Mediului Galati sarbatoreste SAPTAMANA PARCULUI NATURAL LUNCA JOASA A PRUTULUI INFERIOR.

Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior este o zona naturala de o mare valoare stiintifica avand un rol important in conservarea diversitatii biologice. Parcul are statut de protectie la nivel national si comunitar.

Teritoriul Parcului Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior, exceptand Lacul Brates, a fost declarat Sit de Importanta Comunitara (SCI) ROSCI0105, ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000, prin Ordinul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, nr. 1964 din 13.12.2007 iar intreg teritoriul parcului a fost desemnat prin Hotararea de Guvern nr. 1284/24.10.2007 si ca Arie Speciala de Protectie Avifaunistica (SPA) RO SPA 0070, in cadrul retelei ecologice europene Natura 2000.

Anul acesta Agentia Regionala Pentru Protectia Mediului Galati va marca evenimentul de mediu printr-o serie de actiuni de constientizare si sensibilizare a publicului larg, cu precadere a tinerei generatii.

In perioada 5 - 9 octombrie a.c., la sediul ARPM Galati, strada Regiment 11 Siret nr. 2, etajul I, va fi gazduita o expozitie de desene ale elevilor din scolile situate in perimetrul Parcului Natural (Cavadinesti, Suceveni, Oancea, Branesti, Sivita, Tulucesti, Mastacani), cu tema „Toamna in Lunca Prutului". Lucrarile cele mai bune vor fi ulterior premiate, in cadru festiv, la sediul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Galati, unde copiii vor putea urmari o serie de prezentari privind Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior (pasarile care isi au habitatul in aceasta arie protejata precum si speciile rare de libelule din zona). Prin amabilitatea conducerii Complexului Muzeal, se va pune la dispozitie un spatiu de expunere a unor fotografii semnificative din Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior precum si pentru diseminarea de materiale informative. Va urma vizitarea expozitiei „Pesteri din Romania - Lumea Mirifica a Carstului", din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Galati si o plimbare prin Gradina Botanica, imbracata acum in straie de toamna, la fel de frumoasa ca si in sezonul calduros.

In aceeasi perioada se vor derula actiuni in teren organizate de rangerii Parcului, la care vor lua parte şcolile şi primariile. La aceste acţiuni vor participa şi reprezentanţii partenerilor din proiectul LIFE05NAT/RO/000155 „Restaurarea ecologica a Parcului Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior".

Alte actiuni de constientizare organizate de angajatii Agentiei Regionale Pentru Protectia Mediului Galati vor consta in ecologizari efectuate in perimetrul Parcului Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior. Deseurile rezultate din igienizare vor fi preluate de societatea RER Ecologic Service SRL Galati.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii