Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programele de guvernare ale partidelor politice evaluate pe criterii de protecţia mediului 24.11.20

ro

24 Nov, 2008 19:39 1283 Marime text

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi Grupul media Green Report lansează astăzi prima ediţie a ghidului „Votează pentru mediu" care evaluează programele de guvernare ale principalelor partide politice pe criterii de protecţia mediului. Ghidul va fi distribuit, începând de astăzi la sediile centrale ale partidelor, instituţiile Guvernului şi în alte puncte importante din Bucureşti. În ghidul „Votează pentru mediu" au fost marcate cu verde poziţiile partidelor în favoarea protejării mediului, cu roşu pe acelea care afectează mediul şi cu portocaliu omisiunile sau refuzurile de a oferi poziţii oficiale.

În prima ediţie a ghidului au fost evaluate 18 aspecte de mediu: gestionarea deşeurilor, energia regenerabilă, clădiri verzi, energie produsă din combustibili fosili, energie nucleară, transport, conservarea biodiversităţii, pădurile, vânătoarea în ariile protejate, ecoturismul, renaturarea Luncii Dunării, agricultura ecologică, organisme modificate genetic (OMG), educaţie/conştientizare, Roşia Montană, spaţii verzi, protejarea apelor şi protejarea solului. Varianta imprimată a ghidului a fost imprimată pe hârtie ecologică. Varianta electronică este disponibilă pe internet la www.salvatidelta.ro şi www.green-report.ro

"Acum, în prag de alegeri, este foarte important să ştim ce ne promit partidele politice, să ştim ce se va întampla cu votul nostru. Dacă suntem preocupaţi de mediul înconjurător, dacă ne pasă de natură, ghidul pe care l-am lansat astăzi ne ajută să înţelegem într-un mod sintetic, vizual chiar, oferta politică a partidelor în domeniul politicilor de mediu: ce cred despre folosirea cărbunelui pentru producerea de energie, vânătoare în ariile protejate, colectarea selectivă a deşeurilor şi alte probleme esenţiale pentru calitatea mediului din România.", a declarat Costel Popa, director Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

 

"În vremuri în care schimbările climatice şi diminuarea resurselor naturale ne afectează pe toţi, evaluarea angajamentelor partidelor politice pe criterii de protecţia mediului nu trebuie să pară o acţiune inedită. Rezultatul evaluării este un tabel cu foarte mult verde. Este interesant că un singur partid  susţine folosirea cianurii la Roşia Montană, şi un altul este singurul care nu susţine energia nucleară. Trebuie observat că există un front comun pentru rezolvarea problemei deşeurilor şi pentru reîmpădurirea masivă a ţării. Cei interesaţi de protejarea mediului se pot adresa instituţiilor competente ale Guvernului pe parcursul următorilor ani pentru a afla cum se derulează angajamentele din acest domeniu. Peste mai puţin de patru ani vom reface acest ghid şi vom vedea atunci cât verde a mai rămas", a spus Gabriel Păun, director comunicare, grupul media Green Report.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GlennaLucas34 25 Mar, 2010 20:50 If you want to buy a car, you would have to receive the loan. Moreover, my brother usually uses a bank loan, which supposes to be the most rapid.