Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe data de data de 29 iunie a.c. a fost promulgata legea privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice. Aceasta lege instituie obligativitatea colectarii selective a deseurilor in institutiile publice

ro

07 Jul, 2010 17:17 1144 Marime text

Informare de presa

Legea colectarii selective a deseurilor in institutiile publice

Pe data de data de 29 iunie a.c. a fost promulgata legea privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice. Aceasta lege instituie obligativitatea colectarii selective a deseurilor in institutiile publice.

Obiectul acestei legi îl constituie instituirea obligativitatii organizarii sistemelor de colectare selectiva a deseurilor in institutiile publice si in institutiile in care statul este actionar majoritar.

Organizarea si operationalizarea sistemului de colectare selectiva in institutiile publice se realizeaza direct, de catre reprezentantii institutiilor publice sau prin delegarea acestei responsabilitati catre terti, respectiv societati comerciale si/sau organizatii non-guvernamentale non-profit.

Fiecare institutie publica este obligata sa finanteze din fonduri proprii sistemul de colectare selectiva a deseurilor provenite din desfasurarea propriei activitati, in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii. Nerespectarea legii atrage dupa sine sanctiuni constand in amenzi ce pot ajunge la 10.000 lei.

Legea va intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii