Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea A.P.M. Constanta intre 05.01.2009 - 11.01.2009 12.01.2009

ro

12 Jan, 2009 12:17 1055 Marime text

INFORMARE DE PRESĂ de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa


În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 05.01 - 11.01.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Programe, Relaţii Publice şi Comunicare

Se asigură permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

Serviciul  Autorizare şi Controlul Conformării

În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări s-au eliberat 15 acte de reglementare.

În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului s-a efectuat:

- verificarea amplasamentului la: S.C. TOP CLEANER'S S.R.L.; S.C. CEMART INVEST S.A.

Serviciul Implementare Politici de Mediu

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale

A fost transmisă raportarea cu privire la stadiul implementării prevederilor Directivei 1999/31/CE privind depozitarea deşeurilor.

În vederea monitorizării aplicării prevederilor H.G. 1061/2008 (privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României), în perioada următoare se va realiza raportarea trimestrială privind transportul intern de deşeuri periculoase. Operatorii economici implicaţi în eliminarea/valorificarea deşeurilor periculoase au obligaţia de a raporta cantităţile de deşeuri gestionate în trimestrul IV al anului 2008.

În vedere monitorizării implementării Directivei 75/439/CEE privind eliminarea uleiurilor reziduale, modificată şi completată prin Directiva 87/101/CEE, transpusă în legislaţia naţională prin H.G. 235/2007 (privind gestionarea uleiurilor uzate), în perioada următoare se va realiza raportarea privind gestionarea uleiurilor uzate aferentă  semestrului II al anului 2008. Conform prevederilor H.G. 235/2007, operatorii economici au obligaţia să raporteze semestrial şi la solicitarea expresă a autorităţii publice teritoriale pentru protecţia mediului informaţiile cu privire la:

 - uleiul proaspăt consumat;

- cantitatea de ulei uzat generată şi predată spre valorificare;

- cantitatea de filtre de ulei uzate generată şi predată spre valorificare.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţia Solului - Subsolului

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

Serviciul  Monitoring , Sinteză  şi  Rapoarte

Aer  

S-au finalizat analizele de pulberi sedimentabile care au fost puse in lucru in ultima saptamana a anului 2008 .S-au refăcut o parte din curbele de calibrare  a indicatorilor

Apa

S-au refăcut o parte din curbele de calibrare  a indicatorilor fizico-chimici (apa) ce sunt efectuaţi de laboratorul A.P.M. CONSTANTA.

Sol

S-au finalizat o parte din indicatorii fizico-chimici solicitaţi de S.C. FERTILCHIM -MARWAY S.A. NAVODARI , la probele de sol (zona activă şi zona inactivă) prelevate in ultima saptamana a anului 2008.

Radioactivitate

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

DIRECTOR EXECUTIV,

Adrian MANOLE

Compartiment P.R.P.C.

Ionuţ Ferendino

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii