Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANTA IN PERIOADA 30.03 – 05.04.2009

ro

06 Apr, 2009 14:25 1252 Marime text

06.04.2009
INFORMARE DE PRESĂ
ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANŢA ÎN PERIOADA 30.03 – 05.04.2009

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 30.03 – 05.04.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Programe, Relaţii Publice şi Comunicare

Se asigură permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
      Începând cu data de 23.03.2009 la parterul APM Constanta a avut loc expoziţia de desene dedicata evenimentului de mediu „Ziua Mondiala a Apei si Luna Pădurii”, acţiune realizata cu sprijinul Scolii „Aurel Vlaicu” Constanta, Şcoala nr.7 „Remus Opreanu” Constanta, Colegiul Tehnic „Pontica” Constanta, Grădiniţa „Amicii” Constanta.


Serviciul  Autorizare şi Controlul Conformării

    În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări s-au eliberat 36 acte de reglementare si 31 de consultaţii tehnice.
          În data de 30 martie 2009, la Căminul Cultural Cobadin, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Staţie pilot de tratare ape uzate in extravilanul comunei Cobadin”, având ca beneficiar Consiliul Local Cobadin.
          În data de 30 martie 2009, in Năvodari, DC86, trup C, UTR T7, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Construire ansamblu rezidenţial P+1E, P+3E, P+8E-locuinte de vacanta in Năvodari DC86, trup C, UTR T7 ”, având ca beneficiar pe SC STIHLL DEVELOPMENT SRL.
   În data de 01 aprilie 2009, la Casa de Cultura din localitatea Ovidiu, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul  „Adăpost ingrasare suine in extravilan oraş Ovidiu, parcela A362/30, sola 71”, având ca beneficiar pe SC AGRO FERM NILE SRL.
   În data de 01 aprilie 2009, la Căminul Cultural din comuna Nicolae Balcescu, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Amplasare parc eolian 14 turbine de 3MW in comuna Nicolae Balcescu”, având ca beneficiar pe SC GENERAL CONCRETE SRL.
     În data de 02 aprilie 2009, la sediul APMC, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Construire pod peste canalul de legătura in zona fluvio-maritima si racorduri la reţeaua de drumuri interioara si exterioara portului-in incinta Port Constanta”, având ca beneficiar pe CNAPMC.

În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului s-a efectuat:

- verificarea amplasamentului la S.C. MORENA SI CATALIN S.R.L.; I.F. LICA DORU-LUCIAN; S.C. TABCO CAMPOFRIO S.A.; S.C. AGRICOLA HOLDING MANGALIA S.R.L..

Serviciul Implementare Politici de Mediu

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale

A fost finalizată completarea bazei de date naţionale privind ambalajele si deşeurile de ambalaje. Pentru anul 2008, au transmis informaţii 146 de operatori economici. Dintre aceştia 17 operatori economici au procedat la transferarea responsabilităţii realizării obiectivelor anuale de valorificare, respectiv de reciclare către organizaţii autorizate care preiau responsabilităţile producătorilor şi importatorilor în privinţa reciclării şi valorificării deşeurilor de ambalaje. Cantitatea de deşeuri de ambalaje colectată, în anul 2008,  de operatori economici autorizaţi a fost de 16981,35 tone.

Au fost aprobate nouă Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către instalaţii de valorificare/eliminare a deşeurilor periculoase, din judeţul Constanta.

La sediul APM Constanta a avut loc întâlnirea cu operatorii economici, din judeţul Constanta,  care valorifică/elimină deşeuri periculoase. Scopul acestei întâlniri a fost informarea operatorilor economici cu privire la:
- aspectele legislative privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României,
-  formatul de raportare a datelor cu privire la transportul intern de deşeuri periculoase.

Un reprezentant al BGDC a participat, în localitatea Mereni, la o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Mereni, Amzacea, Topraisar si Bărăganu. Întâlnirea a avut ca scop informarea acestora cu privire la:
- prevederile legale privind gestionarea deşeurilor menajere si asimilabile acestora,


-  închiderea si reabilitare a spatiilor de depozitare din zona rurală conform termenului stabilit în H.G. 349/2005 (privind depozitarea deşeurilor).

Un reprezentant al BGDC a participat, la Galaţi, la Seminarul privind gestionarea deşeurilor, organizat în cadrul proiectului de twinning "Implementarea si aplicarea acquis-ului de mediu, focalizat pe managementul deşeurilor industriale" si la prima întâlnire a grupului de monitorizare a Planului Regional de Gestionare a Deşeurilor.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate
 
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

Serviciul  Monitoring , Sinteză  şi  Rapoarte

Aer
      La cererea agenţilor economici : S.C. CONFORT URBAN S.A. C-TA  s-au efectuat  măsurători de emisii ,prelevări de pulberi in suspensie si pulberi sedimentabile; S.C. COMPREST UTIL. S.R.L.  C-TA (puncte de lucru; Staţia de Betoane Eforie Nord; S.C. SOMACO S.A.C-TA –sediu- si sediu societate) s-au efectuat analize de pulberi totale in suspensie ,pulberi sedimentabile si sonometrie; S.C. DOBROGEA GRUP S.A.  C-TA (- puncte de lucru: Secţia de Panificaţie nr.2-C-ta si F-ca de Congelate- Eforie Nord) – s-au efectuat prelevări de pulberi totale in suspensie si măsurători de emisii si  S.C. COSTINESTI CONSTRUCT S.R.L. s-au efectuat prelevări de pulberi sedimentabile.     

Apa

    La cererea S.C. SELGROS CASH & CARRY -AGIGEA; S.C. KIRAZOGLU S.A. PORT C-TA SUD, S.C. CONFORT URBAN S.A C-TA, SPITALUL DE FTIZIOLOGIE AGIGEA, S.C. ANA BLANCO S.R.L. C-TA , S.C. BABENCO  MON S.R.L. C-TA si  S.C. COSTINESTI CONSTRUCT S.R.L. s-au  prelevat   probe de apă uzată si pluvial.
     Probele  sunt in lucru.
 
Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

DIRECTOR EXECUTIV,
Daiana OPRESCU

Compartiment RP.C.P.P.,
                                                                                                                 Ionut FERENDINO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii