Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANTA IN PERIOADA 23.03 - 29.03.2009

ro

30 Mar, 2009 00:00 1367 Marime text

30.03.2009

INFORMARE DE PRESĂ
ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANŢA ÎN PERIOADA 23.03 - 29.03.2009

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 23.03 – 29.03.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Programe, Relaţii Publice şi Comunicare

Se asigură permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
      Începând cu data de 23.03.2009 la parterul APM Constanta a avut loc expoziţia de desene dedicata evenimentului de mediu „Ziua Mondiala a Apei si Luna Pădurii”, acţiune realizata cu sprijinul Scolii „Aurel Vlaicu” Constanta, Şcoala nr.7 „Remus Opreanu” Constanta, Colegiul Tehnic „Pontica” Constanta, Grădiniţa „Amicii” Constanta.

Serviciul  Autorizare şi Controlul Conformării

    În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări s-au eliberat 26 acte de reglementare si 14 de consultaţii tehnice.
    În data de 24 martie 2009, la sediul Primăriei Pantelimon, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul  „Adăpost ingrasare suine in sat Pantelimonu de Sus, comuna Pantelimon, parcela A442/30, lot 1”, având ca beneficiar pe SC NAE ROM SRL.
   În data de 25 martie 2009, la Hotelul Bulevard din municipiul Constanta, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Sonda de explorare – Evaluare Delta 6”, având ca beneficiar pe SC Petrom SA, membru OMV Group.
     În data de 26 martie 2009, la Clubul Pensionarilor din Cernavoda, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „PUZ introducere in intravilan pentru construire locuinţe in extravilan Cernavoda”, având ca beneficiar pe Grajdeanu Constantin.
          În data de 26 martie 2009, la Clubul Pensionarilor din Cernavoda, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „PUZ introducere in intravilan pentru construire locuinţe in extravilan Cernavoda”, având ca beneficiar pe Cretu Dumitru.
          În data de 27 martie 2009, la Hotelul President din Mangalia, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul „Montare linie tehnologica zincare termica si linie tehnologica fosfatare”, având ca beneficiar pe SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA.

În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului s-a efectuat:

- verificarea amplasamentului la S.C. ARGOS INDUSTRIAL S.R.L.; S.C. SOMACO CONSTRUCTS.R.L.; S.C. COMPREST UTIL S.R.L.; S.C. CORNELIUS TOUR & TRADING S.R.L.; P.F.A. STAN BANICA;
- s-a participat la dezbaterea publica pentru emiterea acordului de mediu la D.M.H.I. Mangalia.

Serviciul Implementare Politici de Mediu

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale

Au fost transmise către ARPM Galaţi raportările cu privire la:
-   stadiul închiderii crematoriilor;
-   operatorii economici autorizaţi pentru colectarea ,dezmembrarea/tratarea VSU;
- fluxul deşeurilor. Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna februarie 2009, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 253,47 tone deşeuri PET, 605,40 tone deşeuri de materiale plastice, 321,61 tone deşeuri carton şi hârtie, 61,56 tone uleiuri uzate, 747,45 tone deşeuri lemnoase, 160,08 tone anvelope uzate şi 4133,04 tone sticlă;
- operatori economici autorizaţi sau în curs de autorizare pentru incinerarea deşeurilor;


- operatorii economici care importă/exportă, utilizează substanţe de interes prioritar;
-  operatorii economici care desfăşoară activităţi de import/export, producţie, utilizare a acidului perfluorooctanoic (PFOA) şi sarea de amoniu a acestuia (APFO).

Au fost aprobate noua Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către instalaţii de valorificare/eliminare a deşeurilor periculoase, din judeţul Constanta.

La sediul APM Constanta au avut loc întâlniri cu :
 - operatorii economici care colectează-tratează vehicule scoase din uz, în scopul informării acestora asupra celor mai bune practici pentru depoluare si dezmembrare şi asupra formatului de raportare a datelor cu privire la vehiculele dezmembrate;
- reprezentanţi ai administraţiei publice locale în scopul informării asupra prevederilor legale privind gestionarea deşeurilor menajere si asimilabile acestora, cât si pentru a discuta aspecte legate de închiderea si reabilitarea spatiilor de depozitare din zona rurală conform termenului stabilit în H.G. 349/2005 (privind depozitarea deşeurilor). La aceste întâlniri au participat si reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa şi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate
 
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
Un reprezentant al Compartimentului PNPSSB a participat la întâlnirea de lucru privind clarificarea diferitelor aspecte privind pregătirea propunerilor de proiecte pentru  accesarea asistenţei financiare nerambursabile din Axa Prioritară 4 a POS Mediu 2007 – 2013 - "Implementarea sistemelor de management pentru protecţia naturii" în cadrul celei de-a doua sesiuni de depunere de proiecte, organizată de Organismul Intermediar POS Mediu Galaţi.

Serviciul  Monitoring , Sinteză  şi  Rapoarte

Aer
      La cererea agenţilor economici : S.C. MOTORS PRONTO S.R.L.  s-au efectuat  măsurători de emisii si prelevări de pulberi in suspensie; S.C. C.O.M.C.M. S.A.  C-TA (puncte de lucru; Staţia de Betoane 23 August si Staţia de Betoane Mangalia) s-au efectuat analize de pulberi totale in suspensie ,pulberi sedimentabile si sonometrie; S.C. UNITED SHIPPING AGENCY S.R.L. C-TA (-puncte de lucru: Dana 31-33,Dana 102-1-3 *Magazia 1 si 3*) –s-au efectuat prelevări de pulberi totale in suspensie ,S.C. Dobromin S.A. CTA(puncte de lucru: carierele Ovidiu si Corbu) s-au efectuat prelevări de pulberi sedimentabile , pulberi totale in suspensie si sonometrie.
     Pentru monitorizarea interna s-au prelevat probe de pulberi totale in suspensie din zona Danei 17 Port Constanta.

Apa

    La cererea S.C. MOTORS PRONTO S.R.L,S.C. ALPROF S.A. NAVODARI (punct de lucru; comuna Lumina ),Şantierul Naval Mangalia, S.C. PLUDIMARKET S.R.L MANGALIA (punct de lucru: comuna Aricesti-Rahtimanu), S.C. C.O.M.C.M. S.A.  C-TA (puncte de lucru; Staţia de Betoane 23 August si Staţia de Betoane Mangalia) ,S.C. TRANSBITUM S.R.L. Mangalia si S.C. Dobromin S.A. CTA(puncte de lucru: carierele Ovidiu si Corbu )  s-au  prelevat   proba de apă uzată si pluvial.
     Probele  sunt in lucru.
 
Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

DIRECTOR EXECUTIV,
Daiana OPRESCU

Compartiment RP.C.P.P.,
                                                                                                                 Ionut FERENDINO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii