Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:39 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondiala fara Tutun

ro

01 Jun, 2014 13:43 1892 Marime text
În fiecare an la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează ,, ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN ”, subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile sociale de reducere a consumului.
          Scopul  cel mai important  pentru marcarea acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale, dar şi al celor sociale, de mediu şi economice datorate consumului de tutun dar şi fumatului pasiv.
            Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanta, va desfăşura activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul preuniversitar şi universitar, precum şi în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber, de formare de abilităţi în scopul creşterii influenţei factorilor de protecţie şi scăderii influenţei factorilor de risc, subscrise temei propuse de OMS, cu logo-ul ,, Accize mai mari la tututn, mai puține decese și boli!”.
            La nivel global, consumul de tutun omoară anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, expuşi fumatului pasiv. Este important să luăm atitudine deoarece se va ajunge până în anul 2030 la o creştere a mortalităţii de la 6 milioane la 8 milioane de oameni în fiecare an, în special din ţările cu venituri mici şi medii.
                           
 Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii